Hlavní obsah

Soupeř Čechů je bez trenéra. Hiddink končí u nizozemských fotbalistů

Amsterodam
Aktualizováno

Trenér Guus Hiddink po necelém roce opouští funkci hlavního trenéra nizozemských fotbalistů. Vedení národního svazu se rozhodlo ukončit s ním spolupráci k 1. červenci. Nizozemská federace KNVB to oznámila v prohlášení na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nizozemský trenér Guus Hiddink na tiskové konferenci v Praze.

Článek

Osmašedesátiletý Hiddink vedl soupeře českého týmu v kvalifikaci od loňského srpna, ale v dosavadních bojích o Euro 2016 se jeho svěřencům příliš nedařilo. Nizozemci jsou po šesti zápasech ve skupině až na třetí, barážové příčce se ztrátou tří bodů na ČR a pěti na vedoucí Island.

"Je mi líto, že to takhle dopadlo. Bylo mi ctí být opět trenérem nizozemské reprezentace," uvedl Hiddink. Bývalý kouč Realu Madrid, Chelsea, Jižní Koreje nebo Ruska poprvé trénoval Oranje v letech 1994 až 1998. Po zisku bronzových medailí na loňském mistrovství světa převzal tým po Louisi van Gaalovi.

V říjnu Nizozemci přivítají výběr Pavla Vrby, kterému v Praze podlehli 1:2, už s novým trenérem. Rodáka z Varsseveldu pravděpodobně nahradí současný reprezentační asistent Danny Blind, který měl tuto pozici zaujmout po Hiddinkovi až po mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: