Hlavní obsah

Něžný jako slon! Očekáváme omluvu! Fotbalový trpaslík se zlobí

Trenér anglické fotbalové reprezentace Roy Hodgson se v San Marinu rozhodně netěší pověsti uhlazeného britského gentlemana. Právě naopak! Vlnu kritiky a odporu v malé republice rozpoutal koučův výrok při nedávné návštěvě tréninkového kempu anglického kriketového celku, kde v žertu prohodil, že „když vidí ten potenciál a talent hráčů, možná by se pro některé našlo místo i v jeho sestavě v nadcházejícím utkání evropské kvalifikace.“ Soupeřem borců Albionu bude v sobotu právě až 192. tým v rankingu FIFA.

Foto: Philip Brown, Reuters

Trenér anglické fotbalové reprezentace Roy Hodgson (vpravo) se svým kolegou z kriketového týmu Trevorem Baylissem.

Článek

„Doufám, že to byl jen špatný vtip, neohrabaný citát," zlobil se Pier Angelo Manzaroli, trenér fotbalistů San Marina. „Mr. Hodgson tím prokázal nedostatek respektu k maličké zemi, která se vždy chovala s velkou důstojností a reprezentuje nejčistší formy pojetí sportu. Pokud vezmeme v úvahu schopnosti obou týmů, myslím, že bod, který jsme dosud získali, má vyšší hodnotu než šest anglických výher."

Kouč fotbalového trpaslíka dodal, že jeho svěřenci se „budou snažit odpovědět povýšenému manažerovi anglické reprezentace přímo na hřišti."

Incidentem se v San Marinu dokonce zabývaly i politické špičky. Člen tamního parlamentu Marco Podeschi si nebral servítky: „Doufám, že se pan Hodgson omluví. Zatím se choval jemně a něžně asi jako slon! Jistě, San Marino nemůže konkurovat fotbalovým velmocem, ale to neznamená, že bychom neměli být respektováni."

Anglie po šesti odehraných kolech kvalifikace na ME 2016 vede bez ztráty tabulku skupiny E, San Marinu patří s jedním bodem a se skóre 0:19 poslední šestá příčka.

Reklama

Související témata: