Hlavní obsah

Další lvíče v áčku, Vrba poprvé povolal Frýdka a s ním také Nováka

Praha
Aktualizováno

Čekal na čtvrteční pohárové odvety, potom kouč národního týmu Pavel Vrba ukázal na zbývající dvě jména. Nominaci fotbalové reprezentace před zářijovým dvojzápasem kvalifikace ME s Kazachstánem a v Lotyšsku doplní jablonecký obránce Filip Novák a univerzál pražské Sparty Martin Frýdek, který obdržel pozvánku do áčka poprvé v kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek se snaží proniknout srbskou obranou při utkání ME 21 v Praze na Letné.

Článek

Reprezentace je nyní kompletní a čítá 23 hráčů. Mužstvo se sejde v neděli dopoledne v Praze. Duel s Lotyšskem je na programu příští čtvrtek v Plzni (20:45), v Lotyšsku se hraje příští neděli (18:00 SELČ).

Nominace je zpětně poctou pro bývalý tým lvíčat, který se představil na červnovém domácím mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Frýdek je již šestým členem týmu Jakuba Dovalila, který se do áčka prokousal. V původní nominaci jsou také brankář Koubek, obránci Kadeřábek a Kalas, záložníci Krejčí a Skalák.

„Už při úterní nominaci jsem avizoval, že tým doplníme o krajního obránce a středního záložníka, což jsou posty právě pro Nováka a Frýdka, který je navíc použitelný na více postech, čímž je pro nás také velmi zajímavý. Definitivně jsem se pro tyto hráče rozhodl po jejich zápasech v odvetách play off Evropské ligy, do nichž se svými týmy zasáhli. Oba navíc mají dlouhodobě dobrou formu," řekl Vrba pro fotbal.cz.

Kouč jásá nad postupem trojlístku

Pětadvacetiletý Novák už do reprezentace nahlédl při minulých srazech a v březnovém přípravném utkání na Slovensku si také odbyl svůj debut v týmu. Frýdek nyní dostává šanci vůbec poprvé v kariéře, bohaté zkušenosti má ale z juniorských výběrů.

Vrba se vyjádřil také ke čtvrtečnímu úspěšnému dni pro český fotbal, kdy postup do základní skupiny Evropské ligy dotáhly Liberec, Sparta a Plzeň a pouze Jablonec zůstal před branami soutěže.

„Všechny tři týmy potvrdily, že s poháry mají zkušenosti, které teď uplatnily. Ruku v ruce se svojí kvalitou. Jenom mě mrzí, že dál neprošel ještě Jablonec, který svým způsobem nebyl od postupu v souboji s Ajaxem daleko. Každopádně mít tři týmy v základní skupině Evropské ligy je skvělá zpráva i pro reprezentaci. Moc našich hráčů v zahraničí teď takovou šanci nemá, nebo nemají tak silné postavení v klubech. Proto je dobře, že tři české kluby teď mají zajištěné super zápasy po celý podzim. Tak těžká utkání hráče samozřejmě můžou posunout," dodal Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články