Hlavní obsah

Bednář si musí počkat, Vrba o pátého záložníka nepřišel

Praha
Aktualizováno

Alespoň trochu si mohl oddechnout. Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba už přišel o čtyři zraněné záložníky a Daniel Kolář mohl být pátým. Kouč byl připravený povolat místo něj hrotového útočníka, nejspíš Romana Bednáře či Libora Doška. Dlouháni si však musejí počkat. Kolářovo naražené rameno nedělní trénink vydrželo a hráč Viktorie v přípravě na čtvrteční kvalifikační duel s Kazachstánem a nedělní v Lotyšsku pokračuje. Tým už je kompletní, Vrba má k ruce všech 23 nominovaných hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Kolář (vpředu) a Tomáš Koubek během tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Alespoň Kolář k dispozici zůstal. Jinak už Pavel Vrba přišel o Rosického, Pilaře, Plašila a Váchu. Ze základní sestavy, kterou poslal na trávník v červnu na Islandu, mu tak zůstal jediný záložník - sparťan Dočkal!

„Že jsem zůstal jako poslední mohykán? Moc jsem nad tím nepřemýšlel. Je to především komplikace pro trenéra, navíc nikdo není rád zraněný. A nikde není psáno, že budu hrát. Kouč má pár tréninků na to, aby sestavu promyslel," avizuje Bořek Dočkal.

Největší ztrátou je samozřejmě absence kapitána. „Pro reprezentaci je pokaždé obrovské oslabení, když nemůže hrát Tomáš Rosický. Svou kvalitou stále dokáže udělat velký rozdíl ve hře. I psychologicky se o něj můžeme opřít, což v těžkých chvílích týmu hrozně pomáhá," líčí Dočkal.

Rosického lze těžko nahradit

„Rosa je ztráta velká, ale věřím, že jsme schopní zraněné kluky nahradit. Nebál bych se, do Kazachstánu jsme taky přijeli bez Tomáše - a zvládli zápas dobře," poukazuje letenský záložník.

V kvalifikaci je ovšem nejlepším střelcem národního týmu. Právě na něm a Daridovi nejspíš bude, aby Rosického nahradili.

„Postově bych si na pozici Tomáše troufl, teď ve Spartě taky spíš nastupuji ze středové pozice. Ale nemám rád slovo nahradit. Tomáše asi ještě pár příštích let budeme hodně těžko nahrazovat," uvědomuje si Dočkal.

Vrba už má v týmu také všechny legionáře, kteří ještě o víkendu hráli své ligové soutěže. Zápas s Kazachstánem se hraje ve čtvrtek od 20:45 v Plzni, ve středu od 18:15 do 19:15 tam bude mít národní tým oficiální trénink otevřený pro fanoušky.

Reklama

Související témata: