Hlavní obsah

Reprezentace zpět v Plzni! Fanoušci můžou na otevřený trénink, Na Spilce uvidí Zlatý míč

Plzeň

Do Plzně si česká fotbalová reprezentace jezdí pro vítězství a skvělou diváckou kulisu. Po deseti měsících se do Doosan Arény vrací znovu a stejně jako při utkání s Islandem bude i proti Kazachstánu spoléhat na výtečnou atmosféru a podporu publika. Kromě samotného kvalifikačního utkání, v němž tým kouče Pavla Vrby potřebuje nutně zvítězit, se můžou fanoušci těšit na mimořádně zajímavý předzápasový program.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba se s reprezentací znovu vrací do Plzně.

Článek

Už ve středu od 18:15 mohou navštívit celý trénink, který bude stejně jako před Islandem přístupný veřejnosti. A v den utkání jsou zváni na nádvoří pivovaru Gambrinus do fanzóny před restaurací Na Spilce. Tam bude mimo jiné od 16:30 k vidění Zlatý míč Josefa Masopusta, jehož památce je čtvrteční zápas v Plzni věnován.

Národní tým se do Plzně hodně těší, hráči i realizační tým doufají v prodloužení vítězné série, která v tamní aréně trvá od kvalifikačních výher proti Maltě (2012) a Islandu (2014).

„Loni v listopadu jsme tady proti Islandu měli fantastickou podporu a už na předzápasový trénink dorazilo nějakých pět tisíc lidí, což bylo neskutečné. A při zápase samotném byla atmosféra také úžasná. Míříme zkrátka do fotbalového města, kde se cítíme velmi dobře a věříme, že nás fanoušci zase poženou za úspěšným výsledkem," vzkázal kouč Pavel Vrba, jenž si během pěti let na plzeňské lavičce získal srdce tamních fanoušků.

Pocta Masopustovi

Otevřený předzápasový trénink, který skončí nejpozději v 19:30, není v Plzni jediným lákadlem pro fanoušky. Odpoledne před utkáním mohou všichni dorazit na nádvoří pivovaru Gambrinus dofanzóny, která otevře brány v 15:00.

Protože je čtvrteční zápas věnován památce v červnu zesnulé fotbalové legendy Josefa Masopusta, bude Na Spilce vystaven i originál Zlatého míče, který věhlasný záložník získal za rok 1962. Fanoušci si tak cennou relikvii mohou zblízka prohlédnout a nechat se s ní zvěčnit třeba na fotografii. Zlatý míč Josefa Masopusta se Na Spilce objeví v 16:30.

A zároveň na ně čekají soutěže o hodnotné ceny, atrakce a bohaté občerstvení. Ve spolupráci s partnery české fotbalové reprezentace si budou moci vyzkoušet test rychlosti kopu, malování vlaječek na obličeje a mnoho dalšího.

Památka Josefa Masopusta bude vzpomenuta i bezprostředně před utkáním minutou ticha, v hledišti pak bude k vidění speciální choreo, jež připomene odkaz jedinečného fotbalisty i člověka.

„Podobnou příležitost uctít památku Josefa Masopusta jsme využili už během finále mistrovství Evropy do 21 let, které letos hostila Česká republika, a totéž učiníme v rámci nejbližšího možného utkání reprezentačního A týmu právě proti Kazachstánu. Josef Masopust si zaslouží velké uznání. Čestné místo má vyhrazeno v nově vzniklé Síni slávy českého fotbalu v sídle FAČR v Praze na Strahově a dále chceme také aktivně spolupracovat s Klubem přátel Josefa Masopusta (KPJM) tak, abychom tohoto velkého hráče mohli stále dávat stále za příklad novým generacím," uvedl tiskový mluvčí FAČR Ondřej Lípa.

Reklama