Hlavní obsah

Mezi fanoušky to jen zahučelo. Čech do horního patra plzeňské tribuny balón nedokopl...

Plzeň

Už už se zdálo, že fanoušci budou mít smůlu. Gólman Petr Čech totiž do horního patra hlavní plzeňské tribuny balón nedokopl a míč poskakoval mezi řadami sedaček zpátky na trávník. Několik dalších reprezentantů svého kapitána napodobilo. Na tribuně to samým zklamáním jen zahučelo, protože plzeňští diváci dostali před otevřeným tréninkem národního týmu slib, že kdo chytí míč vystřelený deseti fotbalisty k nim na tribunu, dostane grátis dvě vstupenky na čtvrteční kvalifikační duel s Kazachstánem.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Na trénink českého týmu v Plzni před zápasem kvalifikace ME s Kazachstánem se přišly podívat asi dva tisíce fanoušků.

Článek
Fotogalerie

Trénink české fotbalové reprezentace v Plzni

Těžko říct, zda to od Čecha byla frajeřinka, anebo naopak snaha vyhnout se podezření, že kope balón k některému ze svých známých. Vždyť z Plzně vzešel, ve městě žijí jeho rodiče a on tady má mraky známých, což by mohlo svádět k podezření, že bude kopat balón mezi diváky cíleně.

Proto se otočil k tribuně zády. Proto kopal přes hlavu, aby sám neviděl, kam pálí a na kterého z patnácti stovek fanoušků lačných zhlédnout otevřený trénink české reprezentace míří. Samozřejmě že do horního patra hlavní tribuny balón neposlal a ten se skutálel zpátky na hřiště.

Mezi fanoušky to jen zahučelo. Takhle přijít o vstupenky, které na ploše rozdával sám trenér Pavel Vrba.

„Ovšem pod podmínkou, že vstupenky vyměním za balóny. Nechtěl bych míče platit ze svého," upozorňoval dobře naladěný reprezentační kouč. Při návratech do Plzně je takový vždycky. Aby ne, když i on odsud k zářné trenérské kariéře vzešel a nikdy na to nezapomněl.

Vrba si dobíral svého asistenta

Mimochodem, při současném návratu myslel a nezapomněl ani na svého reprezentačního asistenta a momentálního pokračovatele svého díla v plzeňské Viktorii Karla Krejčího.

„Právě kvůli němu jsem přistoupil na to, že poslední trénink před kvalifikací s Kazachstánem bude otevřený divákům. To aby mu mohli fanoušci poděkovat, že dovedl Plzeň do základní skupiny Evropské ligy," sršel vtipem Vrba a svíral vějíř vstupenek, k nimž se po špatných odkopech fotbalistů nikdo z lidí na tribuně nedostal.

Vydrželi mu však jen chvíli. Čech totiž okamžitě svůj chybný výkop přes hlavu napravil. Vzal balón do rukou a mrštil jím snad až do poslední řady zaplněné horní tribuny. A samo sebou, jeho spoluhráči se příkladem svého kapitána inspirovali a složili úspěšný reparát.

Na tribuně to samo spokojeností jenom zahučelo a Vrbovi se hrnuli další a další šťastlivci. Někteří dokonce bez balónů, což zase tak nevadilo.

I na ně se totiž vstupenky na Kazachstán dostaly.

Jak skončí kvalifikační duel ME 2016 mezi fotbalisty Česka a Kazachstánu?
Vyhraje Česko
81 %
Zápas skončí remízou
10,2 %
Zvítězí Kazachstán
8,8 %
Celkem hlasovalo 28457 čtenářů.

Reklama

Související témata: