Hlavní obsah

Češi vyhlížejí postupový mečbol. Už v neděli večer mohou slavit!

dos, zpSport.cz

Natrápili se až běda, nakonec však kvalifikační čtvrtek dostal ideální scénář. Zatímco fotbalová reprezentace udolala Kazachstán 2:1, její největší soupeři znovu body poztráceli. Nizozemci doma prohráli 0:1 s vedoucím Islandem, Turci remizovali 1:1 s Lotyšskem. Pokud tedy Vrbův tým zvítězí v neděli v Lotyšsku a Oranje nevyhrají v Turecku, Češi již v Rize oslaví postup na mistrovství Evropy ve Francii!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Jan Kopic, Milan Škoda, Ladislav Krejčí a David Limberský oslavují vítězství 2:1 nad Kazachstánem.

Článek
Fotogalerie

Island dál vévodí skupině A, ale to Čechům vůbec nevadí. Také druhý tým tabulky postoupí na šampionát přímo. A národní tým má tři kola před koncem náskok šesti bodů na Holanďany a sedmi na Turky. Takovou šanci už nesmí pustit. V ideálním případě mohou reprezentanti rozhodnout již před závěrečným říjnovým dvojzápasem s Tureckem a v Nizozemsku.

„Když vyhrajeme v Lotyšsku, tak za určitých okolností pro nás kvalifikace může být hotová," maluje si brankář Petr Čech.

„Člověk by chtěl proměnit hned první mečbol, který je navíc ještě hypotetický. Matematicky když Holandsko vyhraje, všechno bude ještě otevřené. My se hlavně musíme soustředit, abychom svůj zápas vyhráli. Pak uvidíme, jestli to bude stačit, nebo ještě budeme muset uhrát nějaké body," přemítá gólman Arsenalu.

Také zápas v Lotyšsku bude těžký

„Jestli ještě můžeme postup pustit? Viděli jste s Kazachstánem, že ve fotbale je možné všechno... Také zápas v Lotyšsku bude těžký. Ale doufám, že ho kluci zvládnou. A také věřím, že nám pomohou i Turci. Zatím toho moc neuhráli a proti Holanďanům se určitě vybičují," ujišťuje zraněný turecký legionář Tomáš Sivok.

Duel s Kazachy sledoval jen z tribuny a teď se vrací do Turecka, aby tam druhou část postupového plánu pohlídal...

Báječná vidina žene mazáky i nováčky

„Skvělá zpráva, že jsme zvýšili náskok na nejbližší pronásledovatele. Musíme ještě urvat body v Lotyšsku a uvidíme, co bude pak. Určitě se pro nás skupina vyvíjí dobře. Utkání jsme zvládli, soupeři klopýtli, takže ideální," pochvaluje si dvougólový hrdina plzeňského večera Milan Škoda.

„Kdybychom postoupili na mistrovství Evropy a já se tam dostal, bylo by to pro mě úplně nejvíc," sní Škoda.

Báječná vidina žene mazáky i nováčky. „Výsledky nám nahrávají. Je úžasné, že už nám zbývají poslední kroky. Kdyby se to zvládlo, byla by obrovská euforie," usmívá se novic David Pavelka.

Oslaví fotbalová reprezentace už v neděli v Lotyšsku postup na EURO 2016 ve Francii?
Ano
40,5 %
Ne
59,5 %
Celkem hlasovalo 35803 čtenářů.

Reklama

Související témata: