Hlavní obsah

Červený drak rozpíná křídla až k Francii. Bale táhne Wales po 58 letech na velký turnaj

Nikósie

Rozmach Islandu poznali na vlastní kůži také Češi. V kvalifikaci EURO 2016 se však rodí také další obrovská senzace. Skupině B po čtvrteční výhře na Kypru i nadále vévodí fotbalisté Walesu, jejichž ústřední postavu je Gareth Bale, hvězda Realu Madrid. Pokud tým kouče Chrise Colemana v neděli zdolá doma Izrael, země červeného draka po dlouhých 58 letech oslaví postup na velký turnaj!

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Gareth Bale táhne Wales nezadržitelně do Francie!

Článek
Fotogalerie

Kouzlo nechtěného. Wales si zatím na velkém turnaji zahrál pouze jednou, v roce 1958 na mistrovství světa. A teď mu v číselné magii vychází, že se právě po 58 letech probije na další šampionát, premiérově evropský.

Za vším je pochopitelně třeba hledat hvězdu Realu Madrid. Gareth Bale jediným gólem z 82. minuty rozhodl duel na Kypru. Wales vstřelil v dosavadním průběhu kvalifikace devět branek. Bale měl prsty v osmi z nich - šestkrát sám skóroval a na dva góly přihrál spoluhráčům.

Historickou šanci už z rukou nepustíme!

„Gareth jen znovu potvrdil, že je naším lídrem. Jeho smysl být ve správném čase na správném místě je obdivuhodný. Jediný gól nám opět zajistil náš nejlepší hráč," cituje web britské televize BBC trenéra Chrise Colemana.

Pokud Wales v neděli vyhraje nad Izraelem, postup na finálový turnaj ME do Francie si zajistí bez ohledu na ostatní výsledky ve skupině.

„Chci vzkázat našim fanouškům, aby si tyto chvíle užili. Jsme blízko k postupu a věřím, že historickou šanci už z rukou nepustíme," slibuje Coleman, jehož svěřenci v sedmi kvalifikačních duelech inkasovali jen dva góly.

Obrovská věc i krok do neznáma

„Čeká nás krok do neznáma. Ještě jsme nikdy nic takového nezažili, takže to asi bude hodně těžké," avizuje Bale. „Víme, co musíme udělat, a snad se nám to i povede. Byla by to obrovská věc. Postup by byl neuvěřitelný nejen pro nás, ale i fanoušky a celý velšský fotbal," bájí hvězdný lídr.

Pokud Velšané nevyužijí šanci hned proti Izraeli, v říjnu je čekají ještě závěrečné zápasy kvalifikace proti Bosně a Hercegovině a Andoře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články