Hlavní obsah

Rekordmani Poborský a Koller věří, že jejich nástupci by mohli slavit již v Rize

Praha

Rekordmani svým nástupcům věří. Jan Koller je s 55 góly historicky nejlepším střelcem české fotbalové reprezentace, Karel Poborský zase se 118 starty hráčem, který nejčastěji oblékl její dres. Oba jsou zvědaví na nedělní vystoupení národního týmu v Lotyšsku. Doufají totiž, že již v Rize by mužstvo Pavla Vrby mohlo oslavit postup na mistrovství Evropy do Francie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Koller během rozlučkového utkání Jaromíra Blažka na Letné.

Článek

Scénář je daný, ale vůbec ne jednoduchý. Češi potřebují v Rize vyhrát, a když Holanďani nezvítězí v Turecku, bude mít nároďák postup v kapse již dvě kola před koncem kvalifikace.

„Čtvrteční zápas s Kazachstánem jsem neviděl, protože jsem hrál ve Stockholmu za legendy Manchesteru United proti Liverpoolu. Kluci však dokázali, že kvalitu mají. Zápas se dlouho nevyvíjel podle jejich představ. Ale soupeře nakonec zlomili, a to se cení," poukazuje Poborský.

„Naši nejbližší pronásledovatelé Holanďani a Turci hrají spolu, takže minimálně jeden z nich body ztratí. Věřím, že skupina dopadne dobře - a možná už v neděli," doufá Poborský.

Populární Dino mu přizvukuje. „Teď už by byl hřích nepostoupit! Věřím, že kluci mohou rozhodnout již v Lotyšsku, kam mohli odletět v dobré pohodě. Je třeba říci, že k postupu nám hodně pomáhají Holanďani i Turci. Ani jednoho z nich tato kvalifikace nezastihla v dobré pohodě," poukazuje Jan Koller.

Také bookmakeři jsou optimističtí

Bookmakeři českých sázkových kanceláří dávají slavným internacionálům za pravdu. Tipsport favorizuje Čechy na výhru v Rize s kurzem 1,51, výhra domácích je velmi nepravděpodobná (6,00).

Navíc podle kurzů na umístění ve skupině A to vypadá, že dobře rozehranou partii již Češi neztratí. Skupinu podle bookmakerů vyhraje Island - kurz 1,1:1 a Česká republika skončí na 2. místě, kurzová hodnota je stejná 1,1:1.

Trefí se znovu Škoda?

Victoria Tip připravil také několik zajímavých sázkových příležitostí. Třeba zda český tým vstřelí gól mezi 80. minutou a koncem zápasu v kurzu 3,5.

„V utkání s Kazachstánem přece jen trvalo, než se Češi dokázali proti soustředěné obraně prosadit, navíc Kazaši vedli a v podstatě jen bránili. V Rize to bude přece jen jiný zápas, kdy český tým nebude chtít nechávat všechno na poslední chvíli a určitě se pokusí rozhodnout zápas dříve," vysvětluje hlavní bookmaker Michal Navrátil.

Čtvrteční duel rozhodl dvěma góly Milan Škoda, který potvrdil výbornou střeleckou formu. Kancelář vypsala sázku v kurzu 2,5, že kanonýr Slavie vstřelí gól také v Lotyšsku.

Reklama

Související témata: