Hlavní obsah

Fotbalový trpaslík v extázi! Redaktoři si rýpli do Ronalda

Vilnius

Blízko velkému úspěchu byli fotbalisté San Marina, kteří v úterním duelu kvalifikace o EURO 2016 drželi až do nastaveného času remízu 1:1 v Litvě. Nakonec ale o třech bodech pro domácí rozhodl útočník Lukas Spalvis. Přesto si amatéři z až 192. týmu v žebříčku FIFA vychutnali opojnou chvilku slávy, gólově se totiž ve venkovním soutěžním zápase prosadili po dlouhých 14 letech.

Gól fotbalistů San Marina v Litvě.

 
Článek

Postaral se o to v 55. minutě Matteo Vitaioli, který z trestného kopu srovnal na 1:1. A sláva to byla věru náramná. Se střelcem se na trávníku o radost podělili i spoluhráči z lavičky a ostatní členové realizačního týmu (viz. video).

Gól Vitaioliho ukončil sérii 34 venkovních prohraných soutěžních duelů bez vstřelené branky. Předtím se San Marino mimo svůj stadión naposled prosadilo v dubnu 2001, kdy Nicola Albani pomohl k remíze 1:1 v jiném pobaltském státu Lotyšsku.

Dlouho žila naděje jihoevropského fotbalového trpaslíka z republiky s 30 000 obyvateli na bodový zisk, nakonec však odjel s prázdnou. Oba týmy dohrávaly v deseti a nakonec Spalvis ve druhé minutě nastavení k radosti většiny fanoušků na LFF Stadionu strhl vítězství na stranu domácích.

Fotbalisté San Marina zůstávají i po osmém zápasu v tabulce skupiny  E s jedním bodem a se skóre 1:27 beznadějně poslední. Přesto si dobře naladění redaktoři na oficiálním sanmarinském twitteru si po úterním zápase dokonce zažertovali na úkor hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda.

Kanonýr Ronaldo se od začátku sezóny překvapivě ještě netrefil za Real Madrid ani za Portugalsko, za což se stal terčem nejednoho žertu. "Gólů San Marina v září 1 - gólů Cristiana Ronalda v září 0. San Marino >>>>> Cristiano Ronaldo," zveřejnilo San Marino na oficiálním reprezentačním twitteru. Tento příspěvek dosud na sociálních sítích sdílelo přes 10 tisíc uživatelů.

Reklama

Související témata: