Hlavní obsah

Kovač kvůli špatným výsledkům skončil u chorvatské reprezentace

Chorvatská fotbalová asociace kvůli špatným výsledkům odvolala trenéra reprezentace Nika Kovače. Národní tým v uplynulých dvou zápasech kvalifikace mistrovství Evropy remizoval v Ázerbájdžánu a prohrál v Norsku a před závěrečnými dvěma duely skupiny klesl na třetí místo v tabulce.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Trenér Niko Kovač skončil na lavičce chorvatské reprezentace.

Článek

"Výkonný výbor jednomyslně rozhodl o ukončení smlouvy s Nikem Kovačem. V příštích deseti dnech povedeme rozhovory s možnými nástupci a s vybraným kandidátem přijdeme na příští zasedání 21. září," řekl prezident chorvatské fotbalové asociace Davor Šuker. Podle tamních médií by národní celek mohl převzít kouč Lokomotivy Záhřeb Ante Čačič.

Chorvaté kvalifikaci dobře rozjeli, v uplynulých zářijových zápasech si ale situaci zkomplikovali. Po remíze 0:0 v Ázerbájdžánu a prohře 0:2 v Norsku klesli mimo první dvě příčky, které znamenají přímý postup, na třetí místo o bod za Norsko. Kvalifikaci zakončí v říjnu duely s Bulharskem a na Maltě.

Kovač vedl národní tým od předloňského podzimu, kdy nahradil Igora Štimace. S reprezentací postoupil z baráže na loňský světový šampionát v Brazílii, kde jeho mužstvo neprošlo ze základní skupiny.

Postoupí fotbalisté Chorvatska na mistrovství Evropy?
Ano
78,1 %
Ne
21,9 %
Celkem hlasovalo 388 čtenářů.

Reklama

Související témata: