Hlavní obsah

Obrat v případu průšviháře!? Pelta avizuje, že spolu s Vrbou vyřadí Limberského z reprezentace

Praha
Aktualizováno

Miliónovou klubovou pokutu dostal, jinak se zdálo, že všechno poběží dál. David Limberský, bývalý kapitán fotbalistů Plzně, havaroval v opilosti, nadával policistům a v nejbližším duelu slavil svůj gól kroucením volantu... Teď to přece jen vypadá, že reakce přijde i ze strany FAČR a vedení národního týmu.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

David Limberský nasměroval gólem vstřeleným v Rize nároďák do Francie. Zahraje si i na ME...?

Článek

Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV ujistil, že podle názoru jeho i kouče Pavla Vrby je Limberského chování neslučitelné s rolí reprezentanta. A dodal, že hříšník to pocítí při nejbližší nominaci.

Těžko očekávat, že by David Limberský vypadl z reprezentace navždy. V nominaci pro závěrečný kvalifikační dvojzápas s Tureckem a v Nizozemsku však nejspíš nebude. Češi už mají účast na ME ve Francii jistou, mimo jiné i proto, že Limberský v postupovém duelu v Lotyšsku otevřel skóre.

Teď je prostor přivést průšviháře k rozumu.

„Mluvil jsem o tom s trenérem Vrbou, má na to vlastní názor. Je to věc neslučitelná s rolí reprezentanta. Myslím, že to David pocítí v nejbližších dnech při nominaci národního týmu. Na to máme já i trenér jasný názor," říká Pelta víc než výmluvně.

Vrba skandál nesmázne

Pavel Vrba dobře zná Limberského již ze společného působení v Plzni. Minulý týden fanoušky ve vysílání na webových stránkách fotbalové asociace ujistil, že staré časy půjdou stranou. „Nechci to smáznout, určitě se k tomu postavím," prohlásil kouč národního mužstva.

„Limberský chybu uznal. Všichni jsme lidé a ať hodí kamenem ten, kdo neměl problém podobného rázu," řekl manažer reprezentace Dušan Fitzel.

„V Plzni už trest dostal. A ne malý. A civilní soud pak bude rozhodovat, jaký dostane trest. My se k celé záležitosti rovněž postavíme, protože máme na celou událost také svůj názor," předeslal Vrba. „Veřejnost se další naše kroky dozví a pochopí," dodal kouč a z náznaků se dalo soudit, že Limberského z reprezentace vyřadit nemíní.

Trapná oslava byla přes míru

Peltovy výroky jsou ovšem radikálnější. Odmítl zatím oznámit, že Limberský v reprezentaci nebude, z jeho slov je to však jasné.

„Přijde čas, kdy řekneme k Davidovi Limberskému jasný postoj. Nechci případ zlehčovat, ale nikdo se nezranil, došlo ke škodě na majetku - jeho majetku. Je to spíš věc pro klub, protože k nehodě došlo mimo reprezentační sraz. Mně spíš vadí jeho reakce v utkání v Příbrami, kde si z toho nepřímo dělal srandu," říká první muž českého fotbalu.

„Proto jsem o všem mluvil s reprezentačním trenérem. Měli bychom dát jasný signál, již v nejbližších dnech. Nechte se překvapit, nějaké rozhodnutí padne..." usmívá se Pelta.

Jasno bude nejpozději příští úterý, kdy Pavel Vrba oznámí nominaci pro závěrečné dva kvalifikační zápasy.

Reklama

Související témata: