Hlavní obsah

Frýdek si vzal Limberského číslo. Vezme si v reprezentaci i jeho post?

Robert NeumannSport.czPrávo

V Synot lize stěží běhá větší univerzál. Kromě postu brankáře totiž Martin Frýdek prošel na podzim všemi formacemi Sparty. Doma je na levé straně, právě tam by mohl zaskočit za absentujícího krajního obránce Davida Limberského v závěru evropské kvalifikace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek
Fotogalerie

„Mám i Davidovo číslo osm," culil se Frýdek, který se v nominaci české reprezentace objevil podruhé. Na premiérový start čeká. „Šance je, ale nechci předbíhat. Čeká na ni totiž také Filip Novák, na beku může nastoupit i Michal Kadlec. My tři se o to zřejmě popereme," věděl Frýdek.

Pokud se na něj v duelech s Tureckem i Nizozemskem nedostane, zklamaný nebude. „Samozřejmě že bych si rád zahrál. Proti Turkům by na mě vycházel Arda Turan, borec z Barcelony, byla by to velká výzva. Ovšem já jsem rád, že tady vůbec jsem. Když zůstanu na lavičce, naštvaný nebudu," podotkl syn vicemistra Evropy z roku 1996 Martina Frýdka.

Nalevo se cítí nejlíp

Utkání s Turky se navíc hraje na Letné, kde od léta válí za Spartu. „Je to můj domácí stadión, bylo by fajn si na něm zahrát i za reprezentaci. Chtěl bych mít i své místo v kabině, nechal jsem si tam nějaké věci. Doufám, že mi ho kluci neseberou," doplnil s úsměvem.

Frýdek nevyloučil, že do národního mužstva mu pomohla i jeho využitelnost na vícero pozicích v sestavě. „Nevím, jestli mi univerzálnost pomáhá nebo škodí. Momentálně mi spíš pomáhá. Na druhou stranu bych uvítal, kdybych se už zabudoval na jeden post. Jenže asi je mým osudem, že budu putovat sestavou. Ale ať už mě trenér postaví kamkoli, budu se snažit odvést maximum," prohlásil Frýdek.

Jeho parketou je levá strana, kde většinou nastupoval během předchozího angažmá ve Slovanu Liberec. „Nalevo se cítím nejlíp a je jedno, jestli jde o pozici krajního obránce nebo záložníka. Celkově je to ale hlavně o tom, jestli se mi daří nebo nedaří, a ne na jakém postu hraju," dodal Frýdek.

Jak dopadne kvalifikační zápas ME mezi Českem a Tureckem?
Vyhraje Česko
54,1 %
Utkání skončí remízou
24,4 %
Zvítězí Turecko
21,5 %
Celkem hlasovalo 8519 čtenářů.

Reklama