Hlavní obsah

Roztržka nad tikety. Bookmakeři věří Čechům, sázkaři Turkům!

dos, zpSport.cz

Ach ti Češi, zase musejí mít něco extra... Obvykle se bookmakeři a sázející poměrně shodují. Sobotní kvalifikační duel fotbalové reprezentace je však kuriózní výjimkou. Názor obou stran se dost zásadně liší. Zatímco bookmakeři mírně favorizují Vrbův tým, většina tipujících se přiklání k výhře Turků. Pěkná roztržka nad tikety... Zápas se hraje v sobotu od 20:45 v Praze na Letné, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník David Pavelka (vlevo) během tréninku před duelem s Tureckem. Uprostřed je Ladislav Krejčí, vpravo Jiří Skalák.

Článek

Pánové, tak kdo je tady vlastně favoritem!? Doma hrající Češi, kteří už mají postup na ME do Francie jistý? Nebo Turci, kteří na dálku soupeří s Holanďany, aby si udrželi třetí příčku ve skupině zaručující start v baráži...?

Kurzy sázkových kanceláří:
ČR - Turecko102
Tipsport2,603,302,80
Fortuna2,623,202,79
Chance2,503,302,90
Victoria Tip2,653,202,75

I pro experty hodně záludná otázka. „Podle postavení v tabulce skupiny by měli být favoritem Češi. Jenže Turecko má velmi kvalitní tým a mužstvo trenéra Vrby nebude úplně kompletní. Jistá je absence Limberského s Rosickým a zřejmě nebude chytat Čech. Navíc Turci dají do zápasu maximum, protože jim jde o postup do baráže. Proto se favorit duelu hledá jen velmi těžce," říká na rovinu Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

„Český tým rozhodně nic nepodcení. Chce pečetit postup do Francie skvělým fotbalem před vlastními diváky, navíc mohou být hráči absolutně bez nervů. O takovém zápase před vyprodanou Letnou snil odmala každý fotbalista se lvíčkem na prsou," zdůrazňuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Jen pětina tipérů sází na domácí

Vykládejte to ale tipérům, kteří si udělali jasný obrázek, na čí straně bude větší motivace!

„Sázející počítají s tím, že když je o našem postupu již rozhodnuto, přistoupí česká reprezentace k utkání jen jako k ostřejšímu tréninku. Něco takového si ale ani trenér, ani hráči rozhodně nedovolí. Že se sobotní večer ponese v duchu oslav postupu, na snaze vyhrát rozhodně neubere," komentuje výrazně rozdílný pohled na utkání Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Sázkaři však přece jen cítí důležitost zápasu pro Turecko a sázejí více na výhru hostující země. Třeba u Chance si zatím jen pětina sázejících vsadila na výhru domácích, remízu tipuje 15 procent a úspěšný nájezd Turků předpokládá plných 65% tipérů.

Reklama

Související témata: