Hlavní obsah

K čemu je rozhodčích na hřišti pět?! durdil se nešťastník Novák po penaltě

dos, zpSport.cz

Nebyl to jeho večer. Byl u obou inkasovaných gólů, přičemž především penalta nařízená za jeho souboj se Serdarem Azizem rozhodla. „Nebyla! Rozhodčí by to měli vidět, když je jich na hřišti pět,“ rozčiloval se obránce Filip Novák z dánského Midtjyllandu. Samozřejmě marně, protože fotbalová reprezentace Turecku 0:2 podlehla a vůbec tak nezvládla domácí oslavu postupu na EURO 2016 ve Francii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žlutá karta pro obránce Filipa Nováka (vlevo). A hlavně penalta...

Článek
Fotogalerie

Jak se podle vás všechno seběhlo?

Hodně mě to mrzí. Sporná penalta výsledek hodně ovlivnila. Nechtěl jsem ho stáhnout a ani jsem ho nestáhl, bohužel jsem si tam dal ruku a on to dobře zahrál. Nepovažuji to za kontakt. Kdyby se to stalo na půlce hřiště, tak mu rozhodčí řekne, ať vstane a hraje dál.

Asi jste na anglického sudího Atkinsona hodně naštvaný...

Spíš jsem smutný ze sebe. Rozhodčí komentovat nebudu, ale mrzí mě, že situace takhle rozhodla zápas. Navíc dva metry ode mě stál brankový rozhodčí, který to musel vidět dobře. Bohužel se nestalo a nedá se s tím nic dělat.

Také druhý gól padl z vaší strany.

Přihrávající Arda Turan měl hodně prostoru, bohužel si mohl vybrat, jak to chce hrát. Proto je taky v Barceloně. Nahrál střelci krásně na nohu, pak už je lehké míč uklidit.

Na svůj první zápas v základní sestavě národního týmu moc dobře vzpomínat nebudete.

Možná jsem byl před zápasem trochu nervózní, ale nic ohromného. Hrálo se mi dobře až do sporné situace. Honilo se mi hlavou, že to byl zbytečný gól a snažil jsem se na to nemyslet. Bohužel jsme dostali druhý gól a bylo hotovo.

Projevilo se, že na rozdíl od Turků máte postup jistý?

Sice už jsme ve Francii, ale chtěli jsme uspět a já osobně se chtěl ukázat a udělat dojem. Bohužel jsme neměli žádné šance, ale Turci taky ne. Byl to spíš remízový zápas, Turci jsou šťastnější.

Cítil jste, že začíná bitva o nominaci na evropský šampionát?

Kdepak, to jsem v hlavě neměl. Ještě zbývá hodně času, rozhodovat se bude až za půl roku.

Co jste říkali tomu, kolik tureckých fanoušků v hledišti bylo?

Vůbec jsme to nečekali. Skoro z půlky vyprodali stadión a to se pak hraje krásně, když je to venku skoro jako doma.

Reklama

Související témata: