Hlavní obsah

Ronaldo ani Češi v elitě kvalifikace nefigurují, Slováci svého zástupce mají

Praha

Tvůrce All Stars neoslnili, ale může jim to být jedno. Rozhodující je, že čeští fotbalisté na EURO 2016 do Francie postoupili, přestože v ideální jedenáctce kvalifikace podle prestižního webu goal.com nikdo z nich nefiguruje. Stejně ostatně dopadl třeba také Cristiano Ronaldo, který v poslední době vyhrává ankety o nejlepšího hráče světa. Naopak Slováci se pyšní tím, že svého hrdinu v elitě mají.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz/Reuters a ČTK/AP

Ideální jedenáctka kvalifikace podle goal.com:

Článek

Kdo jiný může Slováky ve výkladní skříni fotbalové Evropy reprezentovat, než jejich špílmachr a kanonýr z Neapole!? Však Marek Hamšík v Lucembursku organizoval i oslavy historicky prvního postupu Slovenska na ME, jež nakonec musela řešit tamní policie...

A dalších deset borců? V brance Angličan Joe Hart, jehož tým neztratil v kvalifikaci ani bod. Před ním v obraně Rumun Chiriches, Němec Jérome Boateng a Švýcar Schär.

Ve středové řadě dělají Hamšíkovi společnost dvě hvězdy. Velšan Gareth Bale hájící barvy Realu Madrid vstřelil sedm gólů, Belgičan Eden Hazard působící v Chelsea pět. Vedle nich se prosadil také velký soupeř českého týmu, Islanďan Gylfi Sigurdsson.

V útoku jsou pěkně ostří pistolníci. Švédové se ještě budou potit v baráži, jejich brankostroj Zlatan Ibrahimovic ale nechybí, nasázel už osm gólů. Střeleckou tabulku kvalifikace ovšem vede Polák Robert Lewandowski s 13 zásahy! A dostalo se i na Thomase Müllera, jeho německého spoluhráče z Bayernu Mnichov.

Ideální jedenáctka kvalifikace podle goal.com:
Hart (Anglie) - Chiriches (Rumunsko), Boateng (Německo), Schär (Švýcarsko) - Bale (Wales), Sigurdsson (Island), Hamšík (Slovensko), Hazard (Belgie) - Müller (Německo), Ibrahimovic (Švédsko), Lewandowski (Polsko).

Reklama

Související témata: