Hlavní obsah

Vrbovi se sypou omluvenky, kvůli marodům poprvé povolal Bartošáka a Zahustela

Praha
Aktualizováno

Fotbalová reprezentace v přípravném dvojutkání proti Srbsku a v Polsku nebude moci využít služeb obránce Davida Limberského a útočníka Matěje Vydry. Oba jsou zranění stejně jako další bek Theodor Gebre Selassie. Zadák Brém utrpěl otřes mozku.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Limberský zpracovává míč - ilustrační foto.

Článek

Kouč Pavel Vrba tak musí oželet celý trojlístek původně nominovaných hráčů a místo nich povolal Tomáše Kalase z Middlesbrough a poprvé pozvánku dostali také ofenzivní univerzál Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi a Lukáš Bartošák z Liberce.

"Theo Gebre Selassie s Matějem Vydrou se reprezentačního srazu nezúčastnili, jejich zdravotní stav jsme konzultovali s klubovými lékaři. David Limberský za námi dnes přicestoval, absolvoval prohlídku u našich lékařů a profesora Koláře. Došlo ke shodě, že by jeho start v následujících zápasech byl zbytečným rizikem," uvedl v prohlášení manažer reprezentace Dušan Fitzel.

Gebre Selassie si při nedělní bundesligové výhře Brém v Augsburgu (2:1) přivodil při srážce s vlastním brankářem otřes mozku a musel na vyšetření do nemocnice. Musí nyní několik dnů odpočívat, proto se z reprezentace omluvil. "Pořád mám bolesti hlavy, ale naštěstí to není nic vážného," řekl Gebre Selassie pro klubový web.

Jeho místo v nominaci zaujal Kalas, který za reprezentaci odehrál už dva zápasy a na hřiště naskočil také v závěrečném utkání kvalifikace ME v Nizozemsku. Vydru nahradí čtyřiadvacetiletý Zahustel, který již delší dobu figuroval v seznamu možných náhradníků na pravý kraj zálohy. Tentokrát už mu trenér Vrba dal přednost před plzeňským duem Milan Petržela, Jan Kopic.

V minulosti sice Zahustela trápily zdravotní problémy, v této sezóně je ale v plné síle a podílí se na silné mladoboleslavské ofenzívě. Už nastřílel šest branek a na další dvě přihrál. Celkem v lize odehrál 88 zápasů, v nichž dal 18 branek. Dosud si připsal reprezentační starty za týmy do 19 a 21 let. Za jednadvacítku nastoupil jednou v přípravě proti Rumunsku a hned dal dva góly.

Šanci dostane při absenci Limberského i Bartošák, který patří k oporám Liberce a daří se mu také v Evropské lize, přestože hraje první sezónu na nejvyšší úrovni. Dosud pětadvacetiletý levý bek nastupoval jen v nižších soutěžích. Z pozice obránce však výrazně podporuje ofenzívu a v lize už stihl v deseti zápasech vstřelit dvě branky. Nedělní zápas v Brně vynechal kvůli zdravotním potížím.

Reklama

Související témata: