Hlavní obsah

Ibrahimovic řádil a Švédové jsou na ME. Ukončil jsem Dánům kariéru, řekl hrdina baráže

Kodaň

Na světovém šampionátu v Brazílii se nepředstavil, EURO ve Francii si už ale utéct nenechal. Švédští fotbalisté klíčový dvojzápas baráže zvládli skvěle. V severském derby porazili doma Dány 2:1 a v úterní odvetě v Kodani uhráli remízu 2:2, což jim v pohodě stačilo na postup. Výraznou měrou se o to přičinil kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Čtyřiatřicetiletý snajpr vstřelil tři ze čtyř gólů svého týmu a po utkání rozdával úsměvy a sršel vtipy.

Foto: Scanpix Denmark, Reuters

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic střílí gól proti Dánsku v odvetném duelu baráže.

Článek

"Dánové před zápasem říkali, že mi ukončí kariéru. Místo toho jsem jim kariéru ukončil já," citoval Ibrahimovice server BBC. Hvězda Švédů se před začátkem baráže nechala slyšet, že po mistrovství Evropy v národním týmu zřejmě skončí. Jenže jeho konec se minimálně do léta příštího roku odkládá.

O své reprezentační budoucnosti se bezprostředně po úspěšné odvetě v Kodani bavit nechtěl. "Jestli po Euru skončím, bude to osud," uvedl švédský kapitán. "Hodně lidí o mně v poslední době říkalo, že už jsem starý a slabý, ale dneska to tak nevypadalo," dodal Ibrahimovic, který se proti Dánsku prosadil po rohu a z přímého kopu a navázal tak na jednu branku z úvodního duelu.

Domácí pak sice dvěma góly srovnali, na postupu Švédska to už však nic nezměnilo. "Máme obrovskou radost. Hlavně proto, že o nás říkali, že jsme nejhorší švédská reprezentace v historii," uvedl trenér Erik Hamrén. "Ale neberu to jako pomstu. Nicméně vzhledem k tomu, jak o nás psali, je postup na Euro velký úspěch," dodal ironicky.

Naopak obránce Mikael Lustig se do kritiků opřít nebál. "Naházeli na nás hodně špíny a tohle je skvělá pomsta," prohlásil hráč Celticu. "Pořád psali o tom, jak je potřeba omladit a obměnit tým, ale spíš to vypadá, že ke změnám by měli sáhnout v médiích," přidal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články