Hlavní obsah

Slováci drtí i účastníky ME. Snad je lepší, že na ně Češi ve skupině nenarazí

Žilina

Odvetu si zahrajeme ve Francii, předpověděl trenér Ján Kozák, když fotbalisté Slovenska letos koncem března porazili v Žilině českou reprezentaci 1:0. Obě země bývalé federace na EURO 2016 opravdu postoupily. Před losem turnaje budou společně nasazeny do třetího koše, a tak k dalšímu derby může dojít nejdříve až v osmifinále. Vzhledem k tomu, jak jsou Slováci rozjetí, je to pro výběr Pavla Vrby snad i dobře...

Foto: Radovan Stoklasa, ČTK/AP

Slováci skáčou do nebes... Radost během zápasu se Švýcarskem.

Článek

Pro nikoho teď nejsou příjemným soupeřem. Ani pro přímé konkurenty, na něž mohou narazit během evropského šampionátu, kam sami teprve poprvé v historii postoupili.

Fotbalisté Slovenska to potvrdili závěrečnými letošními zápasy. V Trnavě porazili Švýcarsko 3:2 a v Žilině pak Island 3:1. V úterý jim přitom chyběly opory jako Škrtel, Hamšík, Kucka či Hubočan.

Cenné skalpy Slováků v přípravě:
Trnava: Slovensko - Švýcarsko 3:2 (1:0)
Branky: 39. a 49. Ďuriš, 55. Mak - 63. Derdiyok, 67. Drmic.
Žilina: Slovensko - Island 3:1 (0:1)
Branky: 58. a 61. Mak, 85. Ďuriš - 8. Finnbogason.

O šest gólů se rovným dílem podělili jen dva muži. Róbert Mak i plzeňský Michal Ďuriš se trefili třikrát.

„Trenér dal šanci dalším hráčům, přesto jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Byl určitě zajímavý i pro diváky, padly čtyři góly a měli jsme kopec dalších šancí," pochvaloval si kanonýr Viktorie po výhře nad Islandem.

Mladíci se chopili šance

Mladé slovenské pušky se o ni postaraly, přestože hosté brzy vedli.

„Mladí kluci, kteří dostali šanci, odehráli vynikající zápas a ukázalo se, že tento tým není jen o jedenácti hráčích. Také kluci, kteří čekají na svou šanci, na to mají a patří do reprezentace," poukázal stoper Ján Ďurica.

Na obvyklém místě špílmachra Marka Hamšíka si velmi zdatně vedl talentovaný Ondrej Duda. Z mladíků se pak ukázal také Ján Greguš. „Mužstvo je kvalitní a jsem rád, že mi trenér dal důvěru. Dostali ji i mnozí další, o to víc mě těší, že jsme zápas zvládli, otočili skóre a vyhráli," usmíval se záložník Jablonce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články