Hlavní obsah

Kde budou ve Francii bydlet? Češi favorizují kouzelné město na Loiře

Praha
Aktualizováno

Kouzelné město na Loiře, praví se v průvodcích o Tours. Právě v místě, jež bylo za vlády Ludvíka XI. dokonce hlavním městem Francie, si česká fotbalová reprezentace vytipovala pro ubytování během EURO 2016. Konečně rozhodnutí však ještě nepadlo. Po sobotním losu základních skupin se ještě může volba změnit. Finální rozhodnutí musí posvětit také trenér Pavel Vrba, který si hotel osobně prověří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Vladimír Darida, Michal Kadlec, trenér Pavel Vrba, Bořek Dočkal a Pavel Kadeřábek v nových reprezentačních dresech. A hotel pro šampionát...?

Článek

Takže Tours, to je to město...

„Máme zabukováno místo asi sto kilometrů pod Paříží, ale po losu se výběr pořád dá změnit, pokud by nám vzhledem k dějišti našich zápasů ve skupině nevyhovoval. Třeba Dánové, kteří se nekvalifikovali, nám teď nabízejí své místo. Teď se prostě všechno peče," avizuje s úsměvem Dušan Fitzel, vedoucí národního týmu.

Francouzské metropoli se Češi nejspíš vyhnou. „Bojíme se Paříže. Ne kvůli teroristům, ale dopravě a tréninkovým podmínkám, které tam jsou často na nižší divizní úrovni. Někde na okraji je to lepší," vysvětluje.

Mix samoty i civilizace...

Na minulém šampionátu bydleli reprezentanti v centru polské Vratislavi, naopak za dob kouče Brücknera si vybírali samoty odříznuté od světa.

„Ve Franci by to měl být mix obojího. Chceme být mimo město, ale také aby kluci měli možnost vzhledem k délce pobytu možnost zajít si na kafe do městečka. Vybrali jsme si Tours, trenér Pavel Vrba se na to podívá."

Napjatá bezpečnostní situace ve Francii prý roli při výběru nehrála. „Spíš logistika týmu, aby byla co nejjednodušší. Tours hraje druhou liga, takže náš tréninkový stadión by byl na úrovni. To nás oslovilo. Hotel by byl uzavřený exkluzivně jen pro nás. Je to zkrátka místo, které naše priority naplnilo v největší míře," dodává Fitzel.

Reklama