Hlavní obsah

Role outsidera skupiny potvrzena, bookmakeři ji fotbalistům na ME přiklepli

Los fotbalové EURO ve Francii byl pro Čechy nemilosrdný. Ve skupině se utkají s obhájci titulu ze Španělska, nejsilnějším týmem ze čtvrtého koše Tureckem a s Chorvatskem, jež bývá pasováno na černého koně téměř před každým šampionátem. Bookmakeři domácích sázkových kanceláří pasují český tým na poslední, případně třetí místo ve skupině. Postoupí však také čtyři ze šesti týmů z třetích míst.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Kam až si ve Francii vyskočí Daniel Pudil (vlevo) a spol.?

Článek

Role outsidera nám většinou sedí, utěšují se čeští fotbalisté. A bookmakeři jim ji přiklepli.

„Pojďme se na los dívat optimisticky. Nejsilnější týmy, které jsme mohli v základní skupině potkat, byli zřejmě Španělé, Italové a Turci. Na dva z nich se můžeme těšit už teď a na třetí třeba s trochou štěstí narazíme ve vyřazovacích bojích. Bude to skvělá fotbalová podívaná. Skupina je těžká, favority nejsme, ale Turecko i Chorvatsko jsou týmy, které se porazit dají," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Naší skupinu můžeme označit jako Španělsko a ti ostatní," je si jist Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Ač Španělé již nejsou suverény z dob, kdy jejich tým dirigoval záložník Xavi, tak jsou jasným lídrem a favoritem skupiny.

Výhodou může být přehnaný temperament soupeřů

Chorvatsko má tradičně skvělé hráče a je ve skupině favoritem číslo dvě. „Ale přece jen, jejich temperament je občas turnajovému systému spíše na škodu," upozorňuje Urbanec. V tom je šance pro českou reprezentaci, která by měla z týmového a disciplinovaného pojetí těžit. I v utkání s Tureckem, dalším výběrem, jemuž temperament rozhodně neschází, Turecku.

Evropského šampionátu se prvně účastní 24 týmů a zápasů bude tím pádem mnohem víc. Proto by měl být nejsázenějším v historii. Domácí kanceláře očekávají, že objem sázek na turnaj bude vyšší než v případě olympiády v Riu nebo hokejového šampionátu, dalších vrcholů sportovní sezóny. Důležitým faktorem, který ovlivní celkový objem sázek, budou samozřejmě výkony českého týmu.

Jakou příčku ve skupině D obsadí na ME čeští fotbalisté?
první
10,6 %
druhou
45,9 %
třetí
25,8 %
čtvrtou
17,7 %
Celkem hlasovalo 6181 čtenářů.

Reklama