Hlavní obsah

Klopp zpražil Angličany: Na EURU jste bez šancí

Liverpool

Kvalifikačními boji o účast na evropském šampionátu proklouzli Angličané jako nůž máslem, jeden z favoritů na celkové prvenství však bude mít podle kouče Liverpoolu Jürgena Kloppa na turnaji problémy. Albion čekají v základní skupině B Wales, Slovensko a Rusko.

Foto: Carl Recine, Reuters

Emotivní gesta zdobí Jürgena Kloppa během každého zápasu Liverpoolu.

Článek

Osmačtyřicetiletý německý trenér, který je na Anfield Road teprve několik týdnů, má za to, že anglická sezóna je příliš nabitá a hráčům chybí alespoň krátká zimní přestávka. „Máte tady mnoho zápasů, mnoho soutěží, o tom není pochyb. Každý ví, že tohle není cesta k úspěchu," řekl Klopp pro Football Focus.

„Pravděpodobně každý Angličan si myslí, že manažer Roy Hodgson dovede tým k titulu. Máte výtečné fotbalisty, ale za celý rok nemají žádnou pauzu, ani krátkou přestávku. Ostatní konkurenti ji mají, a to je problém. Albion bude mít těžkou úlohu," soudí někdejší úspěšný trenér Dortmundu.

Klopp také připustil, že jeho Liverpool stále postrádá vůdce, jakým byl Steven Gerrard. „Snažíme se zacelit tuhle díru. Pro hráče je to velká výzva, ale není to snadná situace," přiznal německý manažer.

Britská média už spekulují nad lednovými posilami Reds - podle Sky Sports by na Anfield Road mohl zamířit Ilkay Gündogan, v Dortmundu si Klopp údajně vyhlédl i zadáka Nevena Subotiče. V hledáčku jsou i obránce Joel Matip ze Schalke či gólman Jack Butland ze Stoke City. Liverpool se také snaží dotáhnout transfer nadějného Srba Marka Grujiče.

Reklama

Související témata: