Hlavní obsah

Chorvat Olič ukončil reprezentační kariéru, na Euro nepojede

Záhřeb

Útočník Ivica Olič vzdal boj o místo v chorvatském výběru, který se na mistrovství Evropy ve Francii utká s českými fotbalisty, a ukončil reprezentační kariéru. Šestatřicetiletý hráč Hamburku si v národním týmu zahrál naposledy loni v říjnu osm minut v kvalifikačním zápase na Maltě. Na listopadový přípravný duel s Ruskem už ho kouč Ante Čačič nepozval, což Olič těžce nesl.

Foto: Profimedia.cz

Ivica Olič v dresu Hamburku.

Článek

"Hodně jsem o tom přemýšlel a došel jsem k tomu, že bych se neměl cpát někam, kam nepatřím," citovala chorvatská média Oliče, který moc nehraje ani v Hamburku, kam se vrátil před rokem z Wolfsburgu. "Jasně jsem Čačičovi řekl, že mě zklamalo, když mě nevzal na zápas s Ruskem. Ale trvá na tom, že hráči, kteří nenastupují v klubech, nemají v reprezentaci místo," uvedl bývalý útočník CSKA Moskva či Bayernu Mnichov.

Za národní mužstvo odehrál od roku 2002 celkem 104 zápasů, což ho řadí mezi chorvatskými reprezentanty v historickém pořadí na čtvrté místo za Darija Srnu, brankáře Stipa Pletikosu a bývalého obránce Josipa Šimuniče. Reprezentační kariéru zakončil s 20 brankami na kontě.

Chorvatští fotbalisté budou 17. červena druhým soupeřem českého týmu na evropském šampionátu ve skupině D, kam patří ještě Španělsko a Turecko. "Nároďák pro mě vždycky znamenal všechno a na Euru budu největším fanouškem týmu," řekl Olič.

Reklama

Související témata: