Hlavní obsah

Rosický není schopen odhadnout, kdy se vrátí. Vypadá to ale pozitivně, potvrdil

Praha

Tvářil se rozpačitě. „Skutečně nedokážu odhadnout, kdy se vrátím na hřiště, natož kdy zase začnu hrát,“ krčil rameny legionář z londýnského Arsenalu Tomáš Rosický, který se přece jen objevil v pondělí večer na vyhlášení jednapadesátého ročníku ankety Fotbalista roku. „Ani procentuálně nejsem schopen vyjádřit, jak dlouho ještě bude návrat probíhat, natož abych snad vyřkl datum,“ doplníl záložník Gunners.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický během vyhlášení ankety Fotbalista roku 2015 v Obecním domě v Praze.

Článek

Kouč Kanonýrů Arséne Wenger nejprve naznačoval, že Rosického návrat potrvá celé týdny, ba možná i měsíce. Před nedávnem ale vyslal do Čech přece jen povzbudivou zvěst. „Všechno vypadá mnohem nadějněji," prohlásil.

Kapitán české reprezentace jeho slova potvrdil. „Možná budu v pořádku opravdu dřív, než se původně předpokládalo," potvrdil v Praze.

„Vypadá to skutečně pozitivně," glosoval průběh léčby a první tréninkovou zátěž, kterou absolvuje po svalovém zranění, jež si přivodil na konci ledna v utkání FA Cupu proti Burnley.

Po předchozí absenci trvající 255 dnů střídal v závěru utkání, ale už po třech minutách ucítil bolest ve stehně. Zápas sice dohrál, ale lékaři objevili trhlinu ve svalu, která si vyžádala další léčení.

Vrba je v prognózách opatrný

„Jsme domluveni, že mně Tomáš zavolá pokaždé, když bude měnit náplň tréninku. Poprvé hlásil, že jezdí na kole, další týden přidával, že vyklusává, teď referoval, že už přidal do přípravy i míč," shrnoval postupný Rosického návrat trenér národního týmu Pavel Vrba.

I on byl v prognózách samo sebou opatrný. „U něho je mnohem složitější říci, zda se vrátí za čtrnáct dnů či za měsíc. Na určitých věcech jsme dohodnutí, ale ty zůstávají mezi námi. Teď je důležité, aby se uzdravil, vyzkoušel si zátěž v utkání, sám odhadl, jak ji snáší a jak se cítí, a já měl možnost ho nominovat na evropský šampionát," zůstal v prognózách opatrný i kouč národního týmu.

„Jestli pojedu s reprezentací na závěrečné soustředění do Seefeldu a zahraju si třeba přípravu proti Maltě? Uvidíme," krčil rameny i Rosický.

Reklama