Hlavní obsah

I trenér Vrba je zvědav, jak jeho vyvolení první ostrý test letošního roku proti Skotům zvládnou

Praha

Nepopírá, kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba je sám je zvědav, jak jeho vyvolení první test letošního roku proti Skotům zvládnou. První a před nominací na červnové EURO vlastně i předposlední, protože kromě druhé přípravy v úterý ve Švédsku se další příležitosti se nenabídnou. Na závěrečné soustředění do rakouského Seefeldu už pojede de facto výběr, z něhož se bude rekrutovat tým pro Francii. „I proto tentokrát nepostavím dvě různé jedenáctky, jako tomu bylo na podzim, když jsme hráli se Srbskem a Polskem. Prostor dostanou všichni, ale zkoušet už budu méně,“ pravil trenér před dnešním večerním duelem proti Skotům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Necid během tréninku české reprezentace.

Článek

Zajímavá konfrontace. A těžká zkouška pro obě mužstva.

Skotové nás prověří, je si jistý kouč

„Pro nás určitě. Věřím, že nás jak Skotsko, tak i v úterý Švédsko důkladně prověří," přiznal trenér Vrba netající se spokojeností, že v úterý v Solně vyrukuje proti české obraně i snajpr Ibrahimovic.

„Už na podzim jsem si přál, aby ve Vratislavi proti nám hrál v polském dresu Lewandowski. Jenže on dal tehdy přednost klubovým povinnostem v Bayernu."

Přípravný zápas Česká republika - Skotsko se hraje dnes ve 20:45 na pražské Letné, řídí ho irští rozhodčí v čele s McLaughlinem, přímý přenos vysílá ČT sport.
Vstupenky jsou ještě k dispozici na internetu i u pokladen stadiónu Sparty.

Skotové sice ve svém středu střelce podobného formátu jako Ibrahimovic či Lewandowski nemají, ale fotbalovou sílu a kvalitu představují.

„Trenér soupeře Strachan je zkušeným koučem, který ve Skotsku hodně znamená. Na mistrovství Evropy se svým týmem nepostoupil, proto udělá vše proto, aby se dostal na příští mistrovství světa," má jasno o svém starším kolegovi na lavičce Skotů Pavel Vrba.

Ztráty na obou stranách

„Opravdu zajímavá konfrontace. Pro český tým letošní první v přípravě na EURO, kam se probojoval, pro nás zase první před vstupem do kvalifikace o účast na příštím mistrovství světa v Rusku, kterou zahajujeme už v září proti Maltě," přitakával Gordon Strachan, jenž na dvě březnová přípravná střetnutí s Českou republikou a Dánskem nominoval dva různé celky.

„Z toho pro Prahu ovšem ze zdravotních důvodů vypadli Naismith, Whittaker a Steven Fletcher," připomínal, že nejen česká reprezentace postrádající Čecha, Rosického, Plašila a Pavelku, ale i on musí počítat ztráty.

„Dobře, že takovýto zápas hrajeme. Kdy jindy, než v těžkých střetnutích, by si trenér měl hráče prověřit a vyzkoušet? A kdy jindy by se mu měli naopak hráči ukázat a udělat na něho dojem?" přidával svůj názor nejzkušenější ze skotských fotbalistů, kapitán Darren Fletcher.

Na výhru myslí pokaždé

„Jde sice o přípravu, kdy bude chtít trenér zkoušet jisté věci, ale pro nás je každý zápas důležitý a chceme ho vyhrát. Se Skotskem, stejně jako třeba za pár měsíců ve Francii se Španělskem či Chorvatskem," reagoval Tomáš Sivok, který do dnešního duelu povede českou reprezentaci s kapitánskou páskou na rukávě

Samozřejmě že na výhru myslí i trenér Vrba. „Proti každému soupeři hledáme cestu, jak uspět, takže i Skotům jsme se důkladně věnovali. Jsou strašně silní, a proto předpokládám, že nás prověří. Zároveň ale doufám, že jsme na ně dobře připraveni."

Jak dopadne přípravný zápas mezi Českem a Skotskem?
Vyhraje Česko
69,4 %
Utkání skončí remízou
16,4 %
Zvítězí Skotsko
14,2 %
Celkem hlasovalo 4301 čtenářů.

Reklama

Související témata: