Hlavní obsah

Jediná útěcha. Na šampionátu takový beton nepoznáme, věří hráči

Praha

Přátelské zápasy prostě českým fotbalistům pod Vrbovou taktovkou nejdou. Skotům stačil jeden brejk a po něm tuhá defenziva, aby Letnou dobyli výhrou 1:0. „Na mistrovství Evropy takový zápas určitě nebude,“ poukazuje obránce Pavel Kadeřábek na skotský beton. „To je fakt. Od Španělů, Chorvatů ani Turků se takové pojetí, jako předvedli Skotové, čekat určitě nedá,“ shoduje se s ním stoper Michal Kadlec.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Skot Ross McCormack při přímém kopu proti české zdi.

Článek
Fotogalerie

Takhle si jednu z posledních příprav na EURO ve Francii rozhodně nepředstavovali. Zvláště debutant mezi tyčemi Tomáš Koubek. Hned z první šance, které musel v národním týmu čelit, inkasoval...

„Začátek jsem prožíval krásně, s hymnou a tím vším. První start. Ale desátá minuta to pokazila. Ke gólu vedla spousta náhod a chybiček, jež Skotové potrestali. Měli jsme předtím šanci a dali břevno. Pak do konce poločasu jsme byli lepší a měli spoustu věcí," lituje Koubek.

Také další debutant Martin Frýdek prahnul po jiném výsledku. „Šel jsem si první zápas užít a vyhrát, což se bohužel nepovedlo. Tréma nebyla, soustředil jsem se na svůj výkon. Ale běžel mi mráz po zádech, přece jenom stát na hřišti a slyšet hymnu je hezké. Když prohráváte, proti úporně bránícím Skotům se skóre těžko otáčí," líčí letenský záložník.

Zaberou, až když jde do tuhého

„Rychlý gól hrál Skotům do noty. Asi jsme pak měli použít nějaký jiný recept, bohužel jsme žádný nenašli," přiznává Pavel Kadeřábek.

„Co se dá dělat, jedeme dál. Do šampionátu ještě nějaký čas zbývá, budeme mít dlouhé soustředění. A tam musíme všechno vypilovat. Před kvalifikací nám přípravné zápasy taky nešly. A když šlo do tuhého, byli jsme tam... Doufám, že to tak bude fungovat zase i na EURO," věří Michal Kadlec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články