Hlavní obsah

Španěly, Chorvaty ani Turky dobývat nebudeme, doufá Kadlec po políčku od Skotů

dos, zpSport.cz

Skotský beton slavil v Praze úspěch, na Letné došlo i na oslavné tóny dud. Čeští fotbalisté dostali v prvním letošním utkání pořádnou facku (0:1), šlo přitom o jeden z posledních testů před evropským šampionátem ve Francii. „Je to příprava. Pokaždé, když šlo do tuhého, jsme se dokázali zvednout,“ doufá obránce Michal Kadlec, že na turnaji roku podá jeho tým mnohem lepší výkony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec v tvrdém souboji o míč.

Článek
Fotogalerie

Tuhá skotská defenziva vám nevoněla, že?

Bohužel, rychlý gól jim vyhovoval. Předem jsme počítali s tím, že když vedou, je proti nim těžké zápas otáčet. V kvalifikaci to poznali i Němci. Ale je to příprava, do mistrovství Evropy je ještě čas.

Po duelech s Litvou či Kazachstánem se znovu potvrdilo, že hrát do plných vám vůbec nevyhovuje.

Na vedoucí gól soupeře jsme zareagovali a šance si vytvořili. Věřím, že na šampionátu nás nečeká žádný takový zápas. Španělé určitě nebudou bránit v deseti, také Chorvati a Turci jsou silní na balónu. Nikoho z nich dobývat nebudeme. Jedeme dál. Do šampionátu ještě nějaký čas zbývá, budeme mít dlouhé soustředění. A tam musíme všechno vypilovat.

Také se ukázalo, že přátelské duely nezvládáte...

Před kvalifikací nám přípravné zápasy taky nešly. A když šlo do tuhého, byli jsme tam... Doufám, že to tak bude fungovat zase i na EURO. Rozebereme si zápas na videu a ukážeme si, co můžeme zlepšit. Pokaždé, když šlo do tuhého, jsme se dokázali zvednout, tak snad i teď.

Neprojevilo se na výsledku, že svádíte boj o nominaci?

Nemyslím si. Každý chce na šampionátu hrát, ale vzájemně se podporujeme. Chceme udělat dobrý výsledek jako tým.

Nezklamala vás komorní atmosféra na stadiónu?

Skoťáci jsou skvělí fanoušci, což znovu dokázali. Naši byli také dobří, ale brzy jsme prohrávali. Doufejme, že přijedou i do Francie, a zase nás podpoří. Na minulém šampionátu v Polsku to bylo skvělé.

Reklama

Související témata: