Hlavní obsah

Itálie? Krásný život, ale nudný fotbal. Nejlepší je Anglie, libuje si dříč Pudil

Praha
Aktualizováno

Osm let již působí v zahraničí. Vystřídal Belgii, Španělsko, Itálii, v poslední době zakotvil v Anglii. S druholigovým Sheffieldem Wednesday bojuje o postup do Premier League a s fotbalovou reprezentací by se konečně rád podíval na EURO. O poslední dva evropské šampionáty smolař Daniel Pudil (30) vždy na poslední chvíli přišel. „O Francii teď ještě vůbec nepřemýšlím. Před námi je spousta zápasů, ještě se může něco stát...“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil během tréninku před duelem se Skoty.

Článek
Fotogalerie

Průpravu má pořádnou. Kope v Championship, počtem zápasů nejspíš vůbec nejtěžší klubové soutěži.

„Sezóna je tam hrozně dlouhá. Klidně i osm, devět zápasů v měsíci. Nejvyrovnanější liga na světě s dobrými týmy. Teď to viděli i diváci na Letné," poukazuje na početné zastoupení druholigových hráčů v reprezentaci Skotska, která ve čtvrtek v Praze vyhrála 1:0.

Postup do Premier League už vykopal s Watfordem, který ho záhy poslal na hostování do Sheffieldu. Pudil nezahořkl, Anglii si pochvaluje i tak.

„Každé zahraniční angažmá mělo pro a proti. V Itálii se mi hrozně moc líbil život, ale fotbal mě tam nebavil. Přišel mi nudný. Pro můj styl fotbalu je nejlepší Anglie. Nejsem žádný technik, ale dříč, který jezdí po křídle a centruje," usmívá se.

O EURO již dvakrát přišel

Proti Skotům naskočil na posledních dvanáct minut, v úterý ve Švédsku by jich mohlo být víc. Alespoň by se mohl předvést, když na levém kraji obrany dostává přednost jeho konkurent David Limberský.

„Takhle to nevnímám. Snažím se hrát co nejlíp v klubu, pak čekám, jestli přijde pozvánka. Je čest tady být. Vážil bych si úspěchu na EURO, i kdybych nehrál v základní sestavě," ujišťuje.

Na nominaci do Francie nechce myslet víc, než je nutné. „Vždyť já už o EURO dvakrát přišel," připomíná.

V roce 2008 za trenéra Brücknera kvůli zlomenině záprstní kůstky na ruce. O čtyři roky později zase kouč Bílek dal na poslední chvíli přednost Daridovi.

A co kdyby se smutný příběh opakoval i do třetice? „Svět by se mi nezbořil. Jsem otec dvou dětí, priority už mám někde jinde," ujišťuje Pudil.

Reklama