Hlavní obsah

A teď směr Stockholm. Krejčí už by rád skoncoval se švédskou můrou

Domácí duel se Skotskem se nevyvedl, fotbalisté však mají ještě jeden pokus na reparát. Sváteční neděle si moc neužijí, po dopoledním tréninku na Strahově odpoledne odletěli do Stockholmu, kde narazí na severského účastníka EURO ve Francii. Úterní zápas ve Švédsku začíná ve 20:30, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Ladislav Krejčí se snaží prosadit mezi obránci Häckenu. Zažene teď konečně švédskou můru...?

Článek

Červenec 2013, vyřazeni s Häckenem. Srpen 2014, vyřazeni s Malmö. Nic naplat, Švédsko je pro fotbalisty pražské Sparty zemí zapovězenou. Ve Vrbově výběru jich je momentálně hned šest, a tak mají šanci na satisfakci alespoň v barvách národního týmu.

„Máte pravdu. Hrál jsem tam dvakrát a ani jednou to nebylo úspěšné. Naopak... Přál bych si, aby to bylo jinak. Abych neměl Švédsko jako černou můru," souhlasí záložník Ladislav Krejčí.

Pro kouče Vrbu je jednou z alternativ ke změnám v sestavě. Doma na Letné ve čtvrtek nehrál. „Měl jsem lehký problém z derby, můj zdravotní stav nebyl stoprocentní. S trenérem jsme se domluvili, že proti Skotsku nepůjdu."

Také Švédové mají žolíka. A jakého! V Turecku, kde prohráli 1:2, šetřili Zlatana Ibrahimovice. Proti Čechům už ovšem s bombarďákem z Paříže počítají.

„Fenomén, jeden z nejúspěšnějších fotbalistů. Kde byl, udělal titul. Je to vynikající hráč. Bavili jsme se o něm. Když ho vidíte v televizi, říkáte si, že je výborný, ale v reálu je prý ještě jednou tak dobrý," obdivuje Krejčí.

Bitva se Zlatanem i o EURO

Od Zlatana by rád něco okoukal. „Líbí se mi, jak je sebevědomý. Není to jenom hrané, on takový opravdu je. Vítězný typ."

Nemá problém vybavit si nejhezčí gól z Ibrahimovicovy bohaté sbírky. „Nůžky proti Angličanům! To by asi jiného ani nenapadlo. Dělá bojový sport. Já ani takhle vysoko nohu nedám," směje se Krejčí.

Ve hře je však víc než jen konfrontace se Zlatanem. Nominace na EURO.

„Každý se chce ukázat, tak to máme všichni nastavené. Nechci spekulovat, jestli budu v nominaci. Nechám to na trenérovi a aktuální formě," říká Krejčí.

Reklama

Související témata: