Hlavní obsah

Ukažte se! Vrba nasadí ve Švédsku devět nových hráčů a některým už půjde o EURO

Stockholm

Zmatek ve Stockholmu. Belgičani, nebo Češi? Kdo to k nám vlastně k přípravnému duelu přijel...? „Češi mají opravdu kvalitní tým, který vyhrál svou kvalifikační skupinu. Hrají dobrý fotbal a jsou silní v ofenzívě. Viděl jsem jejich utkání se Skotskem a v jejich hře jsou jisté podobnosti s Belgií, s níž se utkáme na mistrovství Evropy. Bude to pro nás dobrá průprava,“ avizuje kouč švédské fotbalové reprezentace Erik Hamrén.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Brankář Tomáš Koubek před začátkem tréninku fotbalové reprezentace ve Stockholmu.

Článek

Čeští fotbalisté se seznamovali se stockholmským stadiónem

Tak vida, Belgičani. Je to pro český tým kompliment? „Nevím, který náš zápas viděl. Pokud vychází z posledního utkání se Skotskem, tak to kompliment je. Pokud viděl třeba zápas s Nizozemskem, tak to zase velký kompliment nebude," reaguje na slova svého protějšku trenér Pavel Vrba.

Zatímco Skotsku jeho tým ve čtvrtek doma podlehl 0:1, Holanďany v obou kvalifikačních zápasech porazil. Tak si přeberte, jak to vlastně je...

Podstatnější než bonmoty bude zápas samotný. Češi si dnes vpodvečer zatrénovali pod zataženou střechou supermoderní Friends Areny v Solně, což je předměstí Stockholmu. A v úterý večer je čeká poslední test před vyslovením širší nominace na EURO ve Francii.

V základu zůstanou jen dva stejní hráči

„Nasadíme od začátku dva stejné hráče, kteří začínali také proti Skotsku. Jinak nastoupí jiná jedenáctka. Nemáme tak výrazné individuality, které by o tolik převyšovaly ostatní. A u některých se stejně jako proti Skotsku může rozhodovat, jestli pojedou na mistrovství Evropy," hází Vrba svým chlapcům pořádnou udičku.

Přátelské zápasy reprezentaci pod jeho vedením hrubě nevycházejí, kouče to však nechává v klidu. „V přípravě nemá cenu honit za každou cenu výsledky. K zápasu ve Švédsku tedy přistupuji jako ke všem přípravným. Chci zkoušet, využít všech šest střídání, aby dostali šanci všichni. Tři měsíce před začátkem ME si hráči prostor zaslouží. Třeba s Američany jsme prohráli, ale pak jsme měli dobrý start v kvalifikaci. Tak je to určitě lepší," vede si Vrba svou.

Tomáš Vaclík a Marek Suchý mají v den utkání narozeniny. Vyjde jim švédská oslava?

Úterní zápas začíná ve 20:30, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: