Hlavní obsah

Nejnebezpečnější útočník od Ronalda, těší se Sivok na válku se Zlatanem

Stockholm

Ať chcete, nebo ne, řeč se ve Švédsku stejně pokaždé stočí na Zlatana. Fotbalisté se ovšem nediví, sami se na duel s hvězdným Ibrahimovicem těší. „Je to určitě nejnebezpečnější útočník, na něhož narazíme od mistrovství Evropy 2012, kde jsme hráli proti Ronaldovi,“ usmívá se český kapitán Tomáš Sivok. Úterní zápas ve Stockholmu začíná ve 20:30, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Sivok během tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Vrbův tým při přípravě ve Stockholmu

Zlatan Ibrahimovic na tréninku

Čeští fotbalisté se seznamovali se stockholmským stadiónem

Portugalec Ronaldo je ve Varšavě ve čtvrtfinále posledního evropského šampionátu vyřadil. A další hvězdný bombarďák je má nachystat, aby v létě ve Francii na EURO znovu alespoň postoupili ze základní skupiny.

„Ibrahimovic je top útočník, navíc teď asi v nejlepší formě, jakou kdy měl. Pro nás nic jednoduchého, na videu jsme ho sledovali v jejich zápasech proti Dánsku. Respekt máme, strach určitě ne. Doufám, že to společně zvládneme," líčí stoper Tomáš Sivok.

Kolem Zlatana se všechno točí. Mediálně i na hřišti.

„Úplně všechno zase ne, ale logicky na něj hodně spoléhají, snaží se ho hledat. On je rychlý, má levou i pravou. Komplexní hráč, těžko se na něco zaměřit. Důležitá je spolupráce, sotva se na něj můžeme nachystat nějak individuálně," poukazuje zastupující český kapitán.

Vlítnou na nás, tuší stoper

Češi si v pondělním podvečeru zatrénovali v supermoderní Friends Areně v Solně, což je předměstí Stockholmu. Při té příležitosti si mohli představovat, jaké by to bylo mít doma také alespoň jednu fotbalovou arénu pro 50 tisíc diváků.

„Rádi bychom měli také takový stadión, ale nejsem si jistý, jestli bychom ho zaplnili. Když jsem viděl, kolik lidí teď dorazilo na Skotsko... Myslím, že nám se stadión pro dvacet tisíc hodí, je optimální," připomíná Sivok slabou poslední návštěvu na Letné.

Pro každého z hráčů je v sázce nominace na evropský šampionát. Bezprostředně však také budou napravovat dojem z prohraného duelu se Skoty, kteří v Praze uspěli s tuhou defenzívou.

„Určitě to tady nebude stejný zápas. Počítám, že Švédové budou chtít na nás vlítnout a s lidmi v zádech hrát nátlakově. O to lépe se nám zase třeba bude kombinovat. Uvidíme, jak to zvládneme, tým na to máme ale určitě dobrý," ujišťuje Sivok.

Reklama

Související témata: