Hlavní obsah

Vydra má trumf pro nominaci, dal gól v poslední přípravě

Stockholm

Dlouho ve fotbalové reprezentaci nebyl, v pravý čas ovšem vynesl trumf, kterým se o dost přiblížil nominaci na mistrovství Evropy ve Francii. Útočník Matěj Vydra se svým gólem postaral o remízu 1:1 ve Švédsku a v součtu s porážkou 0:1 se Skotskem byl tedy jediným českým hráčem, který se během dvojzápasu trefil. Kouč Vrba předem avizoval, že u některých hráčů mohou tyto duely sehrát pro případnou nominaci velkou roli. Legionář z anglického druholigového Readingu si pátým gólem v dresu národního týmu řekl o pozornost, přitom v základní sestavě nastoupil poprvé od předloňského září.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Čeští fotbalisté se radují z Vydrovy vyrovnávací branky proti Švédsku.

Článek
Fotogalerie

Gól vstřelený v posledním přípravném zápase před zveřejněním širší nominace - to by mohl být váš trumf, že?

Dlouho jsem v reprezentaci nebyl. Uvidíme, nerad se hodnotím. Hlavně abych byl do konce sezóny zdravý. Snad mi gól i pomohl.

A navíc hlavou, což není zrovna vaše specialita...

Myslím, že to je můj třetí gól hlavou za celou kariéru. (úsměv) Já žádný velký hlavičkář nejsem, ale důležité je, že jsme branku dali a vyrovnali. Pomohla mi i teč obránce. Kluci říkali, že kdyby jí nebylo, tak to asi jde vedle. Já vůbec nevím. Zaplaťpánbůh to tam spadlo.

O chvíli později jste mohl skóre dokonce otočit.

Měli jsme pár dobrých míčů za obranu. Já odhadl malou domů od středního záložníka a byl u míče asi o půl kroku později než gólman. To byla škoda.

Čím si vysvětlujete, že poslední tři góly za reprezentaci jste dal výhradně severským týmům? Po Finsku a Norsku v roce 2014, teď zase Švédsku...

Vůbec netuším. Jestli mi jejich fotbal vyhovuje nějak víc... Ale nejspíš to asi bude náhoda. Nekoukám na soupeře, chci dávat góly v každém zápase.

Zatímco vy jste ve Stockholmu skóroval, slavný Zlatan Ibrahimovic ne.

Bylo znát, jak moc si věří. Podle mého si často chodil pro balóny až moc dozadu, skoro až mezi stopery. Jednou ho pěkně převálcoval Theo, to asi sám nečekal. Každopádně je to extratřída.

S remízou jste tedy spokojený?

Dobrý výsledek. Věděli jsme, že Švédové jsou silní dopředu a hrají hodně přímočaře. A že mají okénka při brejcích. Jen škoda, že jsme jich pár nevyužili.

Dostane se Matěj Vydra do závěrečné nominace na EURO ve Francii?
Ano
92,1 %
Ne
7,9 %
Celkem hlasovalo 618 čtenářů.

Reklama

Související témata: