Hlavní obsah

Lovren prohlásil, že na ME pojede jen jako hráč základní sestavy

Záhřeb

Chorvatský obránce Dejan Lovren se svými výroky možná připravil o účast na mistrovství Evropy, kde se jeho tým ve skupině utká i s Českou republikou. Fotbalista Liverpoolu totiž prohlásil, že na Euro do Francie nepojede, pokud mu trenér Ante Čačič nezaručí místo v základní sestavě.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Chorvatský obránce Dejan Lovren ve službách Liverpoolu.

Článek

Lovren měl v národním mužstvu konflikt během březnové přípravy v Maďarsku, když se jako náhradník odmítl rozcvičovat déle než čtvrt hodiny. Čačič poté řekl, že takové chování nebude tolerovat.

"Kondiční trenér mě poslal na deset až patnáct minut rozehřát. Po čtvrt hodině jsem skončil a začala mi být zima, neměl jsem bundu, takže jsem se vrátil na lavičku," řekl Lovren v rozhovoru pro list Sportske Novosti.

"Kondiční trenér se divil, proč jsem zpátky na lavičce, a hned to nahlásil Čačičovi. Ale nikdo na světě se tak dlouho nerozcvičuje. V Liverpoolu jdeme na hřiště, nebo se po patnácti minutách vrátíme mezi náhradníky," doplnil šestadvacetiletý stoper.

Ultimátum kouči

Odmítl se omluvit a navíc dal Čačičovi neobvyklé ultimátum. "Do Francie pojedu buď jako hráč základní jedenáctky, nebo zůstávám doma," prohlásil Lovren, podle kterého dvaašedesátiletý kouč porušil slib. "Řekl mi, že v Budapešti budu hrát druhý poločas, a přitom jsem nenastoupil. Nebudu lhát, ale byl jsem opravdu naštvaný," přiznal bývalý obránce Dinama Záhřeb, Lyonu nebo Southamptonu.

Kritizoval i Čačičovu taktiku, protože se mu nelíbilo, že ve druhém březnovém zápase s Izraelem musel hrát v tříčlenné defenzivě. "Myslím, že na Euru budeme hrát na čtyři obránce, takže podle mě bychom stejné rozestavení měli praktikovat i v přípravných zápasech. Ale jak mám podat dobrý výkon ve formaci 3-5-2, když si nepamatuju, že bych tak někdy v životě hrál," konstatoval Lovren.

Podle jiného chorvatského deníku ​Jutarnji List už byl jednatřicetinásobný reprezentant za své komentáře dočasně vyloučen z národního týmu.

Reklama

Související témata: