Hlavní obsah

Česko - Malta 6:0Češi si smlsli na Maltě. Outsider v první přípravě na Francii nekladl žádný odpor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Plašil 1 : 0
22. Škoda 2 : 0
40. Hubník 3 : 0
74. Lafata 4 : 0
81. Necid 5 : 0
90. Schick 6 : 0
Záznam online reportáže

Radek Malina (Kufstein)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Snadné sousto na úvod přípravy před evropským šampionátem ve Francii pro český tým představovala Malta. Při páteční konfrontaci v rakouském Kufsteinu tým trenéra Vrby v tréninkovém tempu bez sebemenšího zakolísání a s jistotou přehrál fotbalového outsidera z ostrova ve Středozemním moři vysoko 6:0.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Roman Hubník střílí třetí gól českého týmu v přípravném utkání s Maltou.

Článek
Fotogalerie

Přesně podle vysněné režie se odvíjel první přípravný duel českého týmu před mistrovstvím Evropy ve Francii. Vrbův tým držel míč, a když v 15. minutě posunul Pavelka míč k Plašilovi, skončila první nebezpečná akce gólem. Pak z akce Limberského s Krejčím na levé straně profitoval Škoda, který navýšil vedení českého výběru.

Vrbův tým proti soupeři, jenž v minulosti často dělal Česku problémy, dominoval. Jen Effiong dvakrát zazlobil, ale poprvé mu míč stačil ukopnout vyběhnuvší Čech, podruhé útočníka Malty odzbrojil Hubník.

Čeští borci v tréninkovém tempu mohli navýšit skóre po dalším výpadu Krejčího, ovšem po jeho přihrávce střelu Plašila brankář vytlačil na roh. Třetí trefu tak obstaral krátce před poločasem v akrobatické pozici Hubník.

Změny v sestavě, ve hře nikoli

Do druhé půle naskočilo v české sestavě šest jiných hráčů. Obraz hry se nezměnil. Borci z ostrova ve Středozemním moři byli neškodní a česká defenziva je vůbec nepustila na dostřel brankáře Koubka. Naopak Gebre Selassie, Kadeřábek a Darida byli blízko navýšení českého náskoku, ale mířili nepřesně. Po hodině hry pak Kadeřábka skvostně vychytal brankář Bonello.

Až po kratičké průtrži si na roh Daridy naskočil Lafata, a byť jeho hlavičkový pokus gólman vyrazil, český útočník pohotově dorážel. V další vyložené šanci neuspěl Skalák, tudíž následně skóre navýšil Necid a účet zápasu završil dorážející Schick.

V českém dresu odehrál pětašedesát minut kapitán Tomáš Rosický, za celou minulou sezónu zvládl na nejvyšší úrovni jen 19 minut v dresu Arsenalu. Po zranění rozhodně nehrál v plném tempu, přesto hru neuvěřitelně zrychloval, dirigoval spoluhráče a často si žádal míč, aby vytvářel pozice pro parťáky.

Ve skvělém světle se po téměř čtyř letech v reprezentačním dresu rovněž ukázal Roman Hubník. Premiérovým startem a gólem se po pátečním duelu pyšní útočník Schick a rekordmanem v počtu startů se stal brankář Petr Čech, jenž absolvoval 119. utkání v národním dresu. Jako bonus navíc český výběr poprvé pod taktovkou trenéra Vrby na dvacátý pokus udržel čisté konto. Soupeř na českou branku nevyslal ani jednu ránu...

Přípravné fotbalové utkání v Kufsteinu (Rakousko):
Česko - Malta 6:0 (3:0)
Branky: 15. Plašil, 22. Škoda, 40. Hubník, 74. Lafata, 81. Necid, 90. Schick. Rozhodčí: Ouschan (Rak.). Bez ŽK. Diváci: 1000.
Česko: Čech (46. Koubek) - Kadeřábek (65. Mareček), Sivok, Hubník, Limberský (46. Gebre Selassie) - Pavelka (65. Kolář), Plašil (46. Darida) - Šural (46. Skalák), Rosický (65. Schick), Krejčí (46. Lafata) - Škoda (46. Necid). Trenér: Vrba.
Malta: Bonello (88. Haber) - Attard (46. Camilleri), Agius, Baldacchino, Z. Muscat, Failla (75. Camenzuli) - Kristensen (46. P. Fenech), Gambin (74. Cremona), Sciberras (90. Pisani), Briffa (62. R. Muscat) - Effiong (46. Mifsud). Trenér: Ghedin.

Reklama

Související témata: