Hlavní obsah

Mathieu vypadl kvůli zranění z výběru Francie na fotbalové ME

Paříž

Francouzský obránce Jérémy Mathieu přijde kvůli zranění o start na nadcházejícím mistrovství Evropy ve fotbale. Hráč Barcelony si při tréninku poranil lýtkový sval a v nominaci domácího týmu ho nahradí Samuel Umtiti. Oznámili to dnes zástupci francouzské fotbalové federace.

Foto: © Benoit Tessier / Reuters, Reuters

Jérémy Mathieu přijde kvůli zranění o start na ME ve fotbale. Na snímku při tiskové konferenci v tréninkovém centru Clairefontaine.

Článek

Pro trenéra Didiera Deschampse znamená Mathieuovo zranění už třetí ztrátu v obraně za poslední měsíc. Kvůli svalovému zranění přišel o Raphaela Varaneho a do původní nominace nemohl zařadit ani Mamadoua Sakha, který byl suspendován kvůli podezření z dopingu při duelu Evropské ligy proti Manchesteru United.

UEFA však dnes podle informací listu L'Equipe Sakhův předběžný třicetidenní trest ukončila a liverpoolský obránce může znovu hrát. Deschamps ho tak může do uzávěrky soupisek 31. května ještě dodatečně povolat.

Zatím se však do týmu dostal dvaadvacetiletý hráč kamerunského původu Umtiti, který působí v Olympique Lyon. Ve francouzských barvách prošel všemi reprezentačními výběry od sedmnácti let.

Francie zahájí šampionát 10. června duelem s Rumunskem, ve skupině A čeká domácí výběr ještě Albánie a Švýcarsko.

Reklama