Hlavní obsah

Kouč Francie Deschamps podle Benzemy podlehl tlaku rasistů

Útočník Karim Benzema obvinil trenéra Didiera Deschampse, že podlehl tlaku rasistů, když ho nezařadil do nominace francouzské fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy. Čerstvý vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid není ve výběru země galského kohouta pro domácí šampionát kvůli obvinění z vydírání spoluhráče z národního týmu Mathieua Valbueny.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Francouzský útočník Karim Benzema.

Článek

"Nevěřím, že je Deschamps rasista, ale podlehl tlaku rasistické části Francie. Je třeba si uvědomit, že extremistická strana se při posledních dvou volbách dostala do druhého kola. Takže nevím, jestli je to pouze Didierovo rozhodnutí," uvedl v rozhovoru pro španělský deník Marca Benzema, který má alžírské kořeny.

V listopadu byl obviněn ze spiknutí a zapojení do organizovaného zločinu. Podle Valbueny se ho Benzema snažil přesvědčit, aby se sešel s muži, kteří záložníka Lyonu vydírali kvůli sexuálnímu videu natočenému na mobilní telefon. Případ ale ještě nebyl uzavřen.

"Ze sportovního hlediska nerozumím důvodu, proč chybím v týmu. Z právního hlediska jsem nebyl odsouzen. Jsem nevinný, takže musíme čekat, co řekne soud," prohlásil Benzema.

"Chtěl bych hrát za svou zem, ale bohužel nemůžu. To, že jsem chyběl na světovém šampionátu v roce 2010, byla rána, ale nezúčastnit se domácího evropského šampionát je ještě těžší. Je to jedno z mých největších zklamání v životě. Francie brzy zjistí, že mi křivdila," dodal osmadvacetiletý hráč.

Reklama

Související témata: