Hlavní obsah

Hořký debut! Neustädterova liknavost rozhodla o prohře s Čechy, píší v Rusku

Vyrovnaný zápas, v němž sborná dostala KO po chybě v úplném závěru. Tak v převážné míře hodnotí ruský tisk středeční prohru fotbalové reprezentace v Innsbrucku s Českem 1:2 v přípravě na nadcházející evropský šampionát. V kádru vítězů vyzdvihuje zejména přínos Tomáše Necida, jenž asistoval při vyrovnávací brance Tomáše Rosického a v 90. minutě rozhodl o výhře Vrbova výběru.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Pavel Kadeřábek (vpravo) v souboji o míč s Romanem Neustädterem z Ruska.

Článek
Fotogalerie

„Necid góly dávat nezapomněl," píše web sport.ru na adresu bývalého útočníka moskevského CSKA. List Izvestije mu přizvukuje, nicméně dodává, že střelci výrazně usnadnil v koncovce roli střídající obránce Roman Neustädter, který Necida „pouze stínoval."

„Neustädterův debut vedl k ruské prohře," píše deník natvrdo na svém portálu o nevydařeném premiérovém reprezentačním startu naturalizovaného německého obránce, který teprve v předvečer zápasu obdržel ruský pas a na hřiště se dostal až v 64. minutě.

„Nechtěl bych rozebírat jednotlivce, vše si musíme uvnitř mužstva důkladně rozebrat," vyhnul se opatrně přímému hodnocení hráče Schalke 04 po utkání trenér Leonid Sluckij.

Tvrdá Juranova kritika

Mnohem tvrději se v hodnocení pro tisk opřel do týmu bývalý forvard národního celku Sergej Juran. „Nepodléhejme iluzím, tenhle tým má spoustu okének. Češi se snadno dostávali k našemu pokutovému území, záloze se nedařilo. Dej Bůh, abychom (ve Francii) vybojovali alespoň třetí místo ve skupině a postoupili do play off," nedává Juran svým krajanům na kontinentálním šampionátu příliš šancí.

„Prohra s Českem ukázala, že v našem týmu zůstává zodpovědět ještě hodně otázek," připouští rovněž Sport-Express pod titulkem Sborné zbývá deset dní na restart. „Ale lepší je prohrát teď a popracovat na zlepšení, než prohrát na šampionátu. Za těch deset dní, které nám zbývají do startu EURA, může ještě trenér Sluckij řadu otazníků vyřešit," dodává list racionálně.

Reklama

Související témata: