Hlavní obsah

Pudil se do třetice dočkal. EURO své rodině zakázal, děda ho ale neposlechl

Praha

Národní tým pro Francii už je kompletní, z Anglie dorazil i Daniel Pudil. O poslední dva evropské šampionáty smolař vždy na poslední chvíli přišel, až do třetice se fotbalista Sheffieldu Wednesday dočkal. „Nominací jsem se nestresoval. Kdybych se do ní znovu nevešel, svět by se mi nezbořil. Jsem otec dvou dětí, priority už mám někde jinde,“ ujišťuje levý obránce.

Pudil o reprezentaciVideo: Sport.cz

 
Článek

Až do poslední chvíle snil o postupu do Premier League, finále baráže ve Wembley ovšem prohrál. A tak je pro něj satisfakcí aspoň nominace na EURO, které se dočkal na třetí pokus.

„Jsem rád, že se mi to konečně podařilo. Těším se a uvidím, jak to bude na takovém velkém turnaji fungovat," říká Daniel Pudil.

Bohužel nejen pro něj se na šampionát podívá až ve velmi neklidné době.

"Věřím, že o hráče bude postaráno. Horší je to pro fanoušky. Své rodině jsem zakázal do Francie jet. Na šampionát tak vyrazí jen můj děda, který mi řekl, že už má léta na to, aby tohle tolik neřešil. A prostě chce takový turnaj vidět. Nic jsem proti tomu nemohl namítat a lístky mu sehnal," krčí Pudil rameny.

Troufá si na čtvrtfinále

Legionář z Sheffieldu měl ze všech 23 nominovaných nejdelší klubovou sezónu. Proto jako jediný přišel o kompletní program reprezentačního soustředění v Rakousku.

"Problém to není vůbec. Kluky znám, filozofii trenéra také. Teď mám pár tréninků, abych se dostal do rytmu," míní hráč, který se k národnímu týmu připojil až v Praze.

"Do třetice všeho dobrého. Teď jsem tady, tak věřím, že bychom mohli udělat nějaký větší úspěch. Postoupit třeba minimálně do čtvrtfinále," troufá si.

"Viděl jsem kousek utkání s Maltou, potom celý zápas s Ruskem. Kluci udělali velký progres, hráli výborně. Nějaké chyby tam byly, ale to jsou v každém utkání. Nejdůležitější je, abychom hráli jako tým stejně jako v kvalifikaci," zdůrazňuje Pudil.

Reklama

Související témata: