Hlavní obsah

Nesmíme panikařit, apeluje kapitán Rosický po porážce v generálce. Chybu uznal

Praha

Facka, která se nečekala. Jižní Korea ještě ve středu schytala od Španělska debakl 1:6. Českým fotbalistům ovšem generálku před odletem na EURO do Francie dokonale pokazila. Národní tým v Edenu prohrál 1:2, teď už má před sebou jen úvodní duel šampionátu právě se Španěly. „Nechtěli jsme prohrát, ale nemůžeme v žádném případě panikařit. Nesehráli jsme zápas, v němž by nás někdo přehrával,“ apeluje kapitán Tomáš Rosický.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán národního týmu Tomáš Rosický.

Článek
Fotogalerie

Odmítal euforii po středeční výhře v Innsbrucku nad Ruskem (2:1), mírní rozčarování po nevydařené nedělní generálce.

„Když se podíváte na poslední mistrovství Evropy, tak jsme také prohráli domácí generálku s Maďarskem, a pak postoupili ze skupiny," připomíná pětatřicetiletý záložník Tomáš Rosický.

Rozptyl od vydařených po nevydařené věci má mužstvo na jeho vkus až příliš veliký.

„Když budeme balóny kopat do lesa, nebudeme mít žádnou šanci. Nemůžeme jen nakopávat a bránit, snažíme se o svou kombinační hru. Z toho pak plynou chyby, jako byla třeba moje hrubka před druhým gólem. Ale jak jsme pak třeba šlapali po vyloučení o deseti, to bylo moc dobré," poukazuje kapitán.

Rychle dohnal zápasové manko

Štvou ho chyby, jež mužstvo neustále opakuje.

„Na druhou stranu musíme vědět, že jsou to naše chyby, a ty se dají odstranit. Je to lepší, než kdyby nás konstantně vymíchávali a věděli bychom, že to nemůžeme nijak zastavit. Tohle si musíme upravit, jinak nemáme na turnaji šanci," varuje zkušený středopolař Arsenalu před duely ve skupině se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.

Podstatné pro trenéra Vrbu je, že Rosický dal v přípravě zapomenout na promaroděnou klubovou sezónu. Dlouho očekávaná opora rychle dohnala zápasové manko.

„Dobře jsem se cítil už v Innsbrucku. Nemám problém s celým utkáním. Hrál jsem přes osmdesát minut s Ruskem a teď celý zápas, takže fyzicky problém nemám," kvituje Rosický.

Reklama

Související témata: