Hlavní obsah

Slovinsko - Turecko 0:1Turecko v generálce na ME vyhrálo ve Slovinsku gólem Yilmaze

Lublaň

Fotbalisté Turecka v generálce na mistrovství Evropy vyhráli ve Slovinsku 1:0. Vítězství soupeře českých reprezentantů ve skupině zařídil už v páté minutě útočník Burak Yilmaz.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Srbský útočník Aleksandar Mitrovič (vpravo) slaví se spoluhráči vyrovnávací gól proti Rusku.

Článek
Fotogalerie

Turci udeřili po standardní situaci. Hakan Calhanoglu poslal před branku čtyřicetimetrový pas z přímého kopu, Yilmaz se odpoutal od obránců a hlavou skóroval.

Svěřenci trenéra Fatiha Terima tak neprohráli v patnáctém z posledních šestnácti duelů. V přípravě před Eurem vyhráli podruhé za sebou 1:0, když napodobili výsledek z utkání s Černou Horou. Předtím prohráli 1:2 s Anglií.

V dalších nedělních zápasech přehrálo Švédsko 3:0 jiného účastníka šampionátu Wales. Belgie si poradila s Norskem 3:2, přičemž duel otočila v posledních 20 minutách.

Rusko, které ve středu prohrálo 1:2 s Českou republikou, tentokrát remizovalo v Monte Carlu se Srbskem 1:1. Pět minut před koncem sice vstřelil gól Arťom Dzjuba, ale Srbové ještě stihli srovnat zásluhou Aleksandara Mitroviče.

Přípravná fotbalová utkání:
Stockholm: Švédsko - Wales 3:0 (1:0)
Branky: 40. Forsberg, 57. Lustig, 87. Guidetti.
Monte Carlo: Srbsko - Rusko 1:1 (0:0)
Branky: 88. Mitrovič - 85. Dzjuba.
Brusel: Belgie - Norsko 3:2 (1:1)
Branky: 3. Lukaku, 70. E. Hazard, 73. Ciman - 21. King, 48. Berisha.
Lublaň: Slovinsko - Turecko 0:1 (0:1)
Branka: 5. Yilmaz.
Turecko: Babacan - Balta, Gönül, Topal, Erkin (67. Köybasi) - Tufan, Inan (82. Malli) - Calhanoglu (46. Mor), Özyakup (46. Sen), Turan (74. Sahin) - Yilmaz (90. Sahan). Trenér: Terim.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články