Hlavní obsah

Rusové přišli těsně před ME o záložníka Denisova

Moskva

Rusové přišli před pátečním startem evropského šampionátu o záložníka Igora Denisova. Zkušený fotbalista s 52 starty za reprezentaci si poranil stehenní sval v nedělním přípravném zápase se Srby (1:1) a do Francie s týmem neodjede. Místo něj se připojil k ruskému celku Artur Jusupov z Petrohradu.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Rus Igor Denisov přijde o evropský šampionát.

Článek

Záložník Dynama Moskva Denisov ještě ve středu odehrál v Innsbrucku přípravný duel proti české reprezentaci a v závěru řádně prověřil gólmana Petra Čecha, který jeho střelu z dálky vytěsnil na tyč.

V neděli musel Denisov střídat v 51. minutě, neboť si poranil stehno. Už dříve Rusové před šampionátem přišli o jiného záložníka Alana Dzagojeva, jenž si zlomil zánártní kůstku. "Sotva jsme přeskládali tým po Dzagojevově zranění, chybí nám Denisov a tým budeme znovu tvořit bez pomocí dalších přípravných duelů," postěžoval si kouč Leonid Sluckij.

Jusupov, jenž v národním týmu debutoval loni v listopadu, nemusel k týmu cestovat daleko. Byl totiž na dovolené ve stejném hotelu v Monaku jako reprezentace. "Dnes jsem se měl vracet do Moskvy. Nemám s sebou ani kopačky a oblečení. Po čtrnácti dnech dovolené budu asi trochu z formy," uvedl šestadvacetiletý záložník.

Rusové zahájí ME v sobotu proti Anglii, ve skupině mají také Slovensko a Wales. Na ztrátě dalšího hráče se snažil Sluckij najít i něco pozitivního. "Problémy ještě více utuží náš tým a budeme pracovat s ještě větším nadšením," uvedl Sluckij.

Reklama

Související témata: