Hlavní obsah

Ať už jsme ve Francii, brblá Čech. Pauza po konci sezóny mu přijde dlouhá

dos, zpSport.cz

Tak jak to vlastně s českými fotbalisty pár dnů před začátkem mistrovství Evropy ve Francii je? Minulý týden si libovali nad cenným skalpem silného Ruska, pak ale nečekaně padli v domácí generálce s Jižní Koreou. „Chceme hrát nějakým způsobem, který se nám proti Maltě a Rusku dařil. Proti Koreji jsme hráli pomalu a běhavý soupeř nám dal málo prostoru,“ věří brankář Petr Čech, že porážka v generálce s mužstvem nezamává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech během tréninku národního týmu.

Článek
Fotogalerie

Žádná předstartovní horečka. Zkušený brankář Arsenalu už by nejraději šampionát rozehrál.

„Hodně se těším. Myslím si, že pauza mezi turnajem a koncem sezóny je zbytečně dlouhá. Ať už jsme ve Francii a ať turnaj začne, teď to prostě není ono," cítí Petr Čech.

Nabízí se jedno varovné srovnání. Češi narazí v prvním utkání turnaje na Španělsko - a obhájci titulu nasázeli Korejcům šest gólů...

„Moc dobře jsme věděli, že nás nečeká lehký soupeř a že musíme potrestat jejich případné chyby. Moc jich neudělali, a když už nějakou ano, tak jsme nenašli recept. Španělé to na rozdíl od nás uměli. Na tom musíme zapracovat," uvědomuje si Čech.

Každé utkání na hranici možností

Také mu vadí, jak často mužstvo inkasuje z rychlých kontrů. „Chtěli jsme sérii gólů, co vznikly po protiútocích, eliminovat. To se nám v generálce nepodařilo, ale máme týden na to, abychom si odpočinuli, přesunuli se do dějiště šampionátu a na těchto věcech zapracovali."

Češi hráli půl hodiny bez vyloučeného Gebre Selassieho a šlo jim to lépe než v matném prvním poločase.

„Druhou půli jsme začali aktivněji. Pomohl nám trochu šťastný gól, který soupeře opařil. Zápas s Korejci nám ukázal, že člověk musí hrát na hranici možností každé utkání, aby ho vyhrál," uvědomuje si gólman.

Národní tým odlétá do Francie ve středu dopoledne.

Reklama

Související témata: