Hlavní obsah

Češi na EURO? Mají strašnou obranu, soudí v Anglii. Hymna je typická východní

Londýn/Praha

Velké šance na úspěch Vrbovým svěřencům nedávají. Některé anglické weby soudí, že česká fotbalová reprezentace bude na letošním mistrovství Evropy spíše paběrkovat a hrát s Tureckem o třetí místo v základní skupině D. Hlavní problém? Špatná defenzíva, nedostatek hvězd a dost možná i typická „východní“ hymna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Češi jsou outsidery skupiny D, tvrdí anglický tisk.

Článek

Jsme outsiderem, v konkurenci mistrů Evropy ze Španělska, Chorvatů, kteří platí za černého koně šampionátu, a nevyzpytatelného Turecka však mohou Češi jen překvapit. Nic takového ale nepředpokládají v Albionu.

„Česko má opravdu hrozivou obranu. V kvalifikaci inkasovalo 14 gólů," píše ve svém hodnocení mužstev server bulvárního listu Daily Mail a dodává: „Trenér Vrba však vyznává útočný herní styl, což leccos vysvětluje. Je snadné je odepsat, v sestavě mají i pár talentů, ale stejně to vypadá na konec v základní fázi."

Paradoxní je, že Daily Mail se při hodnocení zaměřil i na státní hymny jednotlivých účastníků. Českou obodoval na stupnici do deseti šestkou a napsal, že skladba Kde domov můj je „typická východoevropská" o níž vlastně nevíte, co říct.

Ani podle ESPN se český výběr neřadí k hlavním aspirantům na postup do osmifinále. „Na papíře velký dojem nevzbuzují, ale nějakou palebnou sílu mají. Nedokážou však udržet čisté konto. S Tureckem budou bojovat o třetí místo," soudí web zámořské stanice.

Co se týká českých hvězd na EURO, tam není o čem pochybovat. Vedle Petra Čecha a Tomáše Rosického další anglické weby zaujali i Pavel Kadeřábek, Vladimír Darida či trenér Pavel Vrba.

Jak dopadnou čeští fotbalisté na mistrovství Evropy 2016?
Vypadnou ve skupině
55,2 %
Prohrají hned první zápas play off
6,6 %
Dojdou do čtvrtfinále
15,6 %
Skončí až mezi posledními čtyřmi
4,2 %
Prohrají ve finále
2,1 %
Vyhrají celý turnaj
16,3 %
Celkem hlasovalo 35984 čtenářů.

Reklama