Hlavní obsah

Nezasloužili jsme si prohrát, mrzí Slováky. Kouč se zastal chybujícího Kozáčika

Bordeaux/Praha

Nakročil si za zeď, jenže hvězda velšské fotbalové reprezentace Gareth Bale slovenského gólmana Matúše Kozáčika dokonale zaskočila, když trestný kop z pětadvaceti metrů poslala na druhou stranu. Tým z Ostrovů se tak v bitvě dvou mužstev zažívajících historickou premiéru na mistrovství Evropy dostal v 10. minutě do vedení a nakonec slavil cennou výhru 2:1.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Matúš Kozáčik se marně natahuje po střele Garetha Balea z trestného kopu.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský brankář Baleovi jeho trefu výrazně usnadnil, kouč slovenských fotbalistů Ján Kozák se ale gólmana zastával. „Matúš nás předtím mnohokrát podržel, tak proč bych mu teď měl něco vyčítat? Každý, kdo šel dnes na trávník, chtěl podat co nejlepší výkon," tvrdil Kozák bezprostředně po zápase pro slovenskou RTVS.

Naši východní sousedé přitom začali skvěle a už ve třetí minutě je mohl dostat do vedení záložník Marek Hamšík. Jenže jeho střelu těsně před brankovou čárou odkopl Davies. „Velká škoda, byl by to super vstup do utkání. Bohužel se to nepodařilo a Velšané poté převzali kontrolu nad zápasem," mrzelo klíčového hráče Slováků.

Jenže po změně stran Slováci přidali. A po hodině hry se i dočkali vyrovnání, které obstaral Ondrej Duda. Ten přitom byl v té chvíli na hřišti pouhou minutu. „Trenér Kozák mě poslal na trávník s tím, abych se tlačil dopředu. Při mém gólu mi to Robo Mak připravil fantasticky. Jenže branka by chutnala víc, kdybychom vyhráli. Zasloužili jsme si minimálně remízu, ve druhém poločase bylo fotbalové umění na naší straně. Štěstí se ale přiklonilo na stranu soupeře, jejich druhý gól v závěru nebyl moc hezký," mrzela Dudu vítězná trefa Robsona-Kanua z 81. minuty.

„Ve druhé půli jsme určitě byli lepší my, dokázali jsme vyrovnat a tehdy se zápas mohl zlomit v náš prospěch," přidával se Hamšík.

„Ve druhém poločase jsme byli aktivní, měli jsme dost příležitostí, abychom zápas otočili. V závěru už to bylo otevřené, oba týmy chtěly vyhrát. Zápasu by víc slušela remíza. Ovšem realita je taková, že jsme prohráli. Máme před sebou ještě dva zápasy ve skupině a budeme se v nich snažit něco uhrát. Proti Rusku i Anglii chceme odehrát vyrovnané zápasy," plánuje Kozák.

Slovenské fotbalisty prý ovlivnila i nepříjemnost, kdy rodinní příslušníci hráčů dnes marně čekali v Bratislavě na letecký spoj do dějiště utkání v Bordeaux. Stroje se kvůli jeho poruše stejně nedočkali a nakonec museli sledovat zápas doma v televizi.

„Neměli bychom v den zápasu od rána do jedné hodiny odpoledne řešit něco takového, že naši rodinní příslušníci za námi nepřijeli. Kompetentní lidé by se měli zamyslet," štvalo Hamšíka.

To Velšané si pochopitelně užívali euforie, když jejich premiéra na ME měla vítěznou tečku. „Pro nás to byl jakoby domácí zápas. Naši fanoušci jsou nejlepší na světě a my jim dali důvod slavit," pochvaloval si Bale podporu velšských příznivců na tribunách. „Je to památný moment pro naši zemi a určitě si ho pořádně vychutnáme," tvrdí hvězda Realu Madrid.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články