Hlavní obsah

Rakouský obránce Garics přišel o otce, na ME ale zůstane

Paříž

Rakouský obránce György Garics se rozhodl navzdory nedávnému úmrtí otce zůstat na mistrovství Evropy. Dvaatřicetiletý fotbalista s maďarskými kořeny v rozhovoru pro server Sportnet uvedl, že to bylo otcovo přání.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Rakouští fotbalisté David Alaba (vlevo) a Gyorgy Garics.

Článek

György Garics starší zemřel po boji s rakovinou minulý týden v pátek. "Stihli jsme si zavolat," řekl jeho syn. "Teď chci pomoci týmu, protože by si to přál. Chtěl bych mu tak nachystat krásné rozloučení," přidal obránce bundesligového Darmstadtu.

"Zkusím z toho smutného příběhu získat alespoň nějakou sílu. Táta pro mě a moji kariéru vždycky chtěl jen to nejlepší. Jeho poslední slova byla: Prosím, běž a udělej, co musíš. Hrozně moc si přál, abych si na Euru zahrál," přidal Garics, který s Rakouskem vstoupí do skupiny F v úterý proti rodnému Maďarsku.

Garics není prvním fotbalistou, který během šampionátu prožil smutnou událost. Kapitán Chorvatska Darijo Srna se o úmrtí otce dozvěděl po nedělním úvodním utkání na turnaji s Tureckem (1:0). Čtyřiatřicetiletý obránce v pondělí z Francie odcestoval na pohřeb, ale zbývající utkání skupiny D proti českému týmu a Španělsku by měl stihnout.

Reklama

Související témata: