Hlavní obsah

Pocta pro Hubníka. L’Equipe zařadil českého obránce do ideální sestavy ME

Paříž

Všichni účastníci evropského fotbalového šampionátu už mají svůj úvodní zápas za sebou. O to víc potěší, že v ideální jedenáctce, sestavené renomovaným francouzským deníkem L’Equipe, figuruje v tvrdé konkurenci i český stoper Roman Hubník.

Foto: David Taneček, ČTK

Vítěznému španělskému gólu sice Roman Hubník zabránit nemohl, jinak ale podal velmi dobrý výkon.

Článek

Čeští fotbalisté podlehli Španělsku 0:1, avšak Hubník podal v pondělním duelu vynikající výkon. Svěřenci Pavla Vrby drželi až do 87. minuty čisté konto, než se hlavou trefil Gerard Piqué. Plzeňský zadák se však dostal i do ohrožení branky Davida de Gey, ale ve skluzu už nedal svému pokusu dostatečnou razanci.

„Velmi dobrý zápas. Měl pět obranných zákroků a byly na něj tři fauly," píše list L'Equipe o Hubníkovi, jehož výkon ocenil známkou osm z deseti. „Neměl jsem o tom tušení. Pochopitelně mám velkou radost, být ve společnosti nejlepších hráčů 1. kola šampionátu je pocta. Jsem za to strašně rád," řekl Hubník pro Sport.cz v dějišti ME.

Stejné hodnocení jako on obdrželo ještě šest dalších fotbalistů - italský bek Bonucci, záložníci Dier, Modrič i Iniesta a také útočníci Payet s Kleinheislerem. Kromě nich se do ideální jedenáctky úvodního kola dostali ještě brankář Akinfejev, obránci Piszcek s Albou a útočník Pellé.

Ideální sestava 1. kola ME podle L'Equipe:
Akinfejev - Piszcek, Hubník, Bonucci, Alba - Modrič, Dier, Iniesta - Kleinheisler, Pellé, Payet.

Prestižní francouzský list hodnotil na domácím šampionátu i rozhodčí. Nejlepší výkon dosud podal Švéd Eriksson, který řídil zápas české skupiny D mezi Tureckem a Chorvatskem (0:1).

Trenérem kola se stal Antonio Conte, jehož Itálie zdolala Belgičany 2:0 a právě Azzurri byli s průměrným bodovým ziskem 6,18 na hráče týmem úvodního kola ME.

Reklama

Související témata: