Hlavní obsah

Spánek a pinčes. Po obědě regenerace, video a trénink pro náhradníky včetně střelců

Tours

Bez borců základní sestavy české fotbalové reprezentace se obešel sobotní trénink národního mužstva v Tours. Hráči, kteří naskočili do pátečního souboje mistrovství Evropy skupiny D s Chorvatskem (2:2) v základní sestavě zůstali v hotelovém areálu Chateau Belmont. Na stadión klubu hrajícího druhou nejvyšší soutěž tak vpodvečer dorazilo pouze deset hráčů do pole a brankáři Vaclík s Koubkem.

Foto: Jan Tauber

Daniel Kolář na tréninku české fotbalové reprezentace v Tours.

Článek

Ze Saint-Étienne, kde výběr trenéra Vrby vybojoval bod potřebný k reálnému uchování naděje na postup do osmifinále před závěrečným úterním vystoupením ve skupině D s Tureckem, se letecký speciál s českou výpravou vrátil do Tours v sobotu krátce před jednou hodinou ranní.

Hráči měli následně dopoledne volné. „Do postele jsem se dostal ve dvě hodiny ráno, do čtyř jsem nemohl usnout. Hlavou se mi honil zápas. S Tomášem Necidem jsme si pouštěli branky, které jsme Chorvatům vstřelili," vyprávěl útočník Milan Škoda.

Před obědem někteří z reprezentantů absolvovali bitvy ve stolním tenisu, po obědě ještě reprezentanti dospávali únavu. Od čtyř hodin měli videorozbor páteční remízové bitvy. „Trenér nám ukazoval, co bylo dobře a co špatně," vyprávěl Škoda, který odehrál patnáct minut.

A zatímco deset borců ze základní sestavy se s výjimkou zraněného kapitána Tomáše Rosického naložilo do hotelového bazénu a absolvovalo regeneraci, zbytek mířil na stadión v Tours.

Na trávníku se v sobotním podvečeru pod dohledem asistentů trenéra Karla Krejčího a Zdeňka Svobody proháněli obránci Suchý, Pudil, Kadlec a Gebre Selassie, záložníci Dočkal, Kolář, Šural, Pavelka a útočníci Necid se Škodou. Dvojice Vaclík, Koubek připravená mezi tyče v případě potíží Petra Čecha se rozcvičovala pod dohledem trenéra brankářů Jana Stejskala.

„Po rozcvičce jsme měli báčko, nácvik zakončení a hru na dvě. Závěr jsme si zpestřili centry a lehkou střelbu. Prostě klasický pozápasový trénink. V neděli už pojedeme zase ostře," vyprávěl s úsměvem obránce Michal Kadlec krátce před tím, než česká výprava zamířila s tradičním policejním doprovodem do hotelu.

Reklama

Související témata: