Hlavní obsah

Trenér Iordanescu skončil na lavičce fotbalistů Rumunska

Bukurešť

Trenér Anghel Iordanescu skončil na lavičce fotbalistů Rumunska. Tamní fotbalová federace se dohodla s šestašedesátiletým koučem na ukončení spolupráce krátce po vyřazení v základní skupině mistrovství Evropy ve Francii. Rumunsko získalo na turnaji jediný bod za remízu se Švýcarskem. S Francií i Albánií prohrálo.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Trenér Anghel Iordanescu během zápasu s Albánií.

Článek

"Chtěl bych poděkovat trenérovi Iordanescuovi, že na sebe vzal velkou zodpovědnost, když skončil (bývalý kouč) Victor Piturca, a dovedl nás na první velký turnaj za posledních osm let," řekl prezident rumunské federace Razvan Burleanu.

Iordanescu se vrátil na lavičku Rumunska v říjnu 2014 a převzal národní mužstvo už potřetí v kariéře. Předtím jej vedl naposledy v roce 2006. Mezitím se věnoval i politice a byl členem rumunského senátu. Bývalý útočník dovedl Rumunsko v roce 1994 na mistrovství světa do čtvrtfinále.

Burleanu uvedl, že chce mít jasno o nástupci do konce pokračujícího ME. Nabídku už ale odmítl bývalý trenér Steauy Bukurešť a Saúdské Arábie Cosmin Olaroiu.

"Chceme trenéra s více než desetiletou zkušeností na nejvyšší úrovni," dodal Burleanu. Rumunsko se v kvalifikaci na mistrovství světa Rusku v roce 2018 utká s Dánskem, Polskem, Černou Horou, Arménií a Kazachstánem.

Reklama

Související témata: