Hlavní obsah

Tahle penalta mě bude provázet až do smrti, smutní Zaza, terč internetových vtipů

Když ho kouč italské fotbalové reprezentace Antonio Conte posílal v první nastavené minutě prodloužení čtvrtfinále mistrovství Evropy na trávník, záměr byl jasný. Simone Zaza měl být při penaltovém rozstřelu proti Německu jistotou squadry azzury, jenže pětadvacetiletý útočník Juventusu v Bordeaux selhal. A na sociálních sítích je nyní vděčným terčem vtípků.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Ital Simone Zaza po neproměněné penaltě v rozstřelu proti Německu ve čtvrtfinále ME.

Článek
Fotogalerie

Ne však proto, že branku Manuela Neuera přestřelil. To se, zvlášť v tak důležitou chvíli, může stát komukoliv. Fanoušci si utahují z neortodoxního až bizarního způsobu rozběhu s rychlým přešlapováním, který Zaza před svou exekucí zvolil.

Jeho pohyb byl na internetu ihned připodobňován k chůzi různých zvířat, na internetové encyklopedii Wikipedia u jeho charakteristiky na chvíli stálo, že Zaza je „nejhorším exekutorem pokutového kopu v dějinách italského národního týmu".

Samotného fotbalistu selhání velice mrzí. „Vždycky jsem penalty prováděl tímto způsobem a teď jsem byl přesvědčený, že ji proměním. Podařilo se mi poslat Manuela Neuera na druhou stranu, ale naneštěstí šel balón až příliš vysoko," sypal si Zaza po návratu do své vlasti v rozhovoru pro italskou televizi Mediaset popel na hlavu.

„Neproměnil jsem ten nejdůležitější pokutový kop ve své kariéře a bude mě to provázet až do konce života. Omlouvám se, že jsem zklamal Italy," pokračoval Zaza.

„Bude to složité, ale chci se z toho sebrat. Chci, aby všichni italští fanoušci věděli, že jsme na hřišti nechali všechno," přesvědčoval nešťastný forvard.

Reklama