Hlavní obsah

Čelůstka: Dopingová kontrola byla snesitelnější než soupeř

Jako jednomu z mála se Ondřeji Čelůstkovi zápas proti Španělsku vydařil. Přesto ani jeho výkon nestačil a čeští reprezentanti na evropském šampionátu do 21 let prohráli ve svém druhém utkání 0:2. Čelůstka, jenž má ve Viborgu podporu od početné rodiny, navíc musel po utkání na nepříjemnou dopingovou kontrolu.

Foto: Radek Malina, Právo

Ondřej Mazuch (vlevo) a Ondřej Čelůstka na tréninku

Článek

Jak těžké bylo vstřebat středeční prohru se Španělskem v druhém zápase na ME 21?

Když jsem ve čtvrtek ráno vstával z postele, měl jsem nohy jak z betonu. Ještě že do zápasu s Anglií je o den víc času na rehabilitaci, než jsme měli po Ukrajině. Všichni jsme si pěkně zaběhali. A bez balónu. Už v poločase jsme toho měli plné kecky.

Vy jste musel na dopingovou kontrolu. Šlo po tak těžkém zápase o velkou nepříjemnost?

Byl jsem tam hodinu a čtyřicet minut. Vypil jsem čtyři litry vody a jedno nealkoholické pivo, než jsem odevzdal potřebné množství vzorku. Ale jednou v Egyptě na mistrovství světa dvacítek po souboji s Austrálií jsem u komisařů strávil ještě o hodinu více.

Představoval větší trápení duel se Španělskem, nebo dopingová kontrola?

Na dopingu jsem věděl, že závěr bude dobrý... Takže snesitelnější bylo dění po utkání.

Vám osobně se zápas vydařil. Měl jste z výkonu dobrý pocit?

Ano. Cítil jsem se dobře. I otec, jenž fotbal hrál a jeho hodnocení pro mě má velký význam, měl pro moji hru chválu. Ale když jsme nevyhráli, hodnota výkonu klesá.

Otec za vámi dorazil do Viborgu, nebo máte zprávy z domova jen zprostředkovaně?

Je přímo v Dánsku. Dorazila s ním i mamka, babička s dědou, dvě sestřenice, strýček a teta. Prostě trošku zlínští Hujerovi... Pokud od kluků vím, nikdo nemá na šampionátu takovou rodinnou podporu.

Přijeli jenom na otočku na zápas se Španělskem?

Ne. Byli už na prvním utkání a zůstanou i na Anglii. Jsou dvacet kilometrů od Viborgu v pronajatém domku kousek od moře. Udělali si pěknou dovolenou. Byl jsem se za nimi podívat v pondělí po vítězství nad Ukrajinou a udělal si hezké odpoledne. Věřím, že jim na závěr rekreace dopřejeme vítězství s Anglií.

Reklama